Prokuroras Gerrie Nelas taip pat griežtai kritikavo bekojo sprinterio advokatų komandą, teigdamas, kad ji pateikė ne vieną teoriją apie tai, kas nutiko tą naktį, kai O.Pistorius savo namuose pro užrakintas vonios duris nušovė R.Steenkamp.

Pasak G.Nelo, advokatai tvirtino, kad O.Pistoriaus veiksmai buvo savigyna, nes jis bijojo, jog namuose yra įsibrovėlis, tačiau taip pat argumentavo, kad jis negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už tai, kad „išsigandęs“ netyčia nušovė R.Steenkamp.

„Tai dvi skirtingos, nesuderinamos gynybos linijos, - sakė vyriausiasis kaltintojas, kuriam už nugaros ant teisiamųjų suolo sėdėjo O.Pistorius.

Neįgalus bėgikas atrodė ramus, priešingai nei per kelis ankstesnius posėdžius, kurių metų verkė, žiaukčiojo ir aimanavo iš sielvarto.

O.Pistoriaus ir modelio bei televizijos laidų vedėjos R.Steenkamp tėvai pirmą kartą nuo tada, kai kovo pradžioje prasidėjo sprinterio teismo procesas, abu buvo Pretorijos teismo salėje.

Jie sėdėjo priešingose ilgo suolo pusėse. Teigiama, kad O.Pistoriaus santykiai su tėvu atšalo, tuo tarpu R.Steenkamp tėvas Barry nedalyvavo posėdžiuose, nes sirgo.

PAR teismai vyksta be prisiekusiųjų, todėl teisėja Thokozile Matilda Masipa turės nuspręsti, ar atletas įvykdė žmogžudystę, ar yra kaltas dėl nužudymo dėl neatsargumo, ar padarė tragišką klaidą ir turi būti išteisintas.

O.Pistoriui gresia 25 metai kalėjimo, jei bus pripažintas kaltu dėl tyčinės žmogžudystės. Ne vienus metus jam teks praleisti už grotų ir tuo atveju, jei bus pripažintas kaltu dėl netyčinio nužudymo.

Kiek anksčiau teisėja Th.M.Masipa nurodė G.Nelui ir gynybos advokatui Barry Rouxui, kad jie penktadienį turi baigti sakyti savo baigiamąsias kalbas.

„Nebent, žinoma, jūs norite dirbti šeštadienį ir galbūt sekmadienį, po mišių“, - nusišypsojusi pridūrė teisėja.

Pradėtos skaityti baigiamosios kalbos

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) parolimpinis bėgikas Oscaras Pistorius ketvirtadienį grįžo į teisiamųjų suolą išklausyti baigiamųjų argumentų dėl jo širdies draugės nužudymo, o jeigu garsusis bekojis sprinteris būtų pripažintas kaltu, jam gresia įkalinimas iki galvos.

Posėdis prasidėjo nuo prokuroro Gerrie Nelo kalbos, kurioje jis aiškino, kad O.Pistorius sąmoningai nužudė savo 29 metų merginą Reevą Steenkamp per 2013 metų Valentino dieną.

Sportininkas, kuris neigia tuos kaltinimus, sėdėjo sukandęs dantis kaltinamųjų suole Pretorijos Aukštajame Teisme, užsidėjęs akinius ir vilkėdamas tamsų kostiumą.

Ketvirtadienį Reevos tėvas Barry Steenkampas ir Oscaro tėvas Henke Pistorius pirmąkart pasirodė teismo salėje, kai penkis mėnesius trukęs emocingas bylos nagrinėjimas pasiekė finalą.

O.Pistoriaus bylą dėl nužudymo pradėta nagrinėti kovą, o jo pasirinktų advokatų komanda tvirtino, kad atletas atsitiktinai nušovė Reeva Steenkamp, palaikęs ją įsibrovėliu į jo namus.