Salahas Abdeslamas yra pagrindinis bylos įtariamasis, nes visi kiti džihadistai buvo nukauti per 2015 metų lapkričio atakas arba po jų. Jis sakė planavęs susisprogdinti viename žmonių pilname bare, bet atsisakė šio sumanymo, pamatęs žmones, kuriuos ruošėsi tuojau nužudyti.

Stade de France“, koncertų salėje „Bataclan“ ir gatvės barų bei restoranų terasose šaudę ir susisprogdinę ekstremistai iš viso nužudė 130 žmonių.

Prašymas nesuteikti lygtinio paleidimo galimybės Prancūzijoje yra retas reiškinys, nes kaliniai, nuteisti kalėti iki gyvos galvos, dažnai išeina į laisvę po 20–25 metų.

Taip pat teisiama 19 kitų asmenų, kurie kaltinami įvairiais būdais padėję žudikams.

Trims iš jų prokurorai taip pat prašė skirti standartines laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmes – dviem įtariamiems įtakingiems džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ nariams, kurie, kaip manoma, buvo nužudyti Sirijoje arba Irake, ir Belgijos piliečiui Mohamedui Abrini, kuris kaltinamas teikęs ginklus ir logistinę paramą.

Likusi teismo proceso dalis bus skirta gynybos advokatų baigiamosioms kalboms.

Nuosprendžio laukiama birželio 29-ąją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją