Pagal minėtą susitarimą, P. Manafortas sutiko bendradarbiauti su specialiuoju prokuroru Robertu Muelleriu, tiriančiu galimą D. Trumpo rinkimų komandos ir Rusijos bendrininkavimą per 2016-ųjų prezidento rinkimus.

„Po to, kai pasirašė susitarimą, P. Manafortas įvykdė federalinius nusikaltimus, įvairiais klausimais meluodamas Federaliniam tyrimų biurui ir Specialiojo prokuroro biurui. Tai laikoma susitarimo pažeidimu“, - teismui pateiktoje byloje teigė prokurorai.

„Toks pažeidimas atleidžia vyriausybę nuo pagal susitarimą jai tenkančių įsipareigojimų“, - priduriama byloje.

Tačiau buvusio D. Trumpo bendražygio teisininkų komanda su tokiu vyriausybės vertinimu nesutiko.

„P. Manafortas suteikė vyriausybei informacijos, stengdamasis vykdyti savo įsipareigojimus bendradarbiauti, - bendroje byloje teigė teisininkai. - Jis mano suteikęs teisingą informaciją ir nesutinka su vyriausybės vertinimu arba su tuo, kad pažeidė susitarimą.„

P. Manafortas, 2016-aisiais beveik pusmetį dirbęs D. Trumpo rinkimų kampanijos vadovu, sutiko prisipažinti dėl kaltinimų sąmokslu prieš Jungtines Valstijas ir trukdymu vykdyti teisingumą. Pagal susitarimą, pripažinęs šiuos kaltinimus, jis turėjo išvengti antrojo teismo dėl kaltinimų pinigų plovimu ir neteisėtu lobizmu.

Rugpjūtį jis prisiekusiųjų buvo pripažintas kaltu pagal aštuonis kaltinimus, susijusius su finansiniu sukčiavimu. Nei šie kaltinimai, nei tie, apie kuriuos kalbama minėtame susitarime su tyrėjais, su prezidento rinkimų kampanija nesusiję.