Velionė Velso princesė didžiąją savo turto dalį paliko sūnums Williamui ir Harry, kuriems 1997-aisiais, kai ji žuvo automobilio katastrofoje Paryžiuje, buvo atitinkamai 15 ir 12 metų. Tačiau testamento vykdytojai nusprendė, kad palikimas jiems galės būti perduotas tik tada, kai jie sulauks 30 metų.

Diana paliko 12 966 022 svarų turtą, bet manoma, kad jis dėl investicijų padidėjo iki maždaug 20 mln. svarų. Abiem princams priklauso po pusę šios sumos.

Kalbos, kad Williamas ir jo žmona Catherine - Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė - gali už tuos pinigus nusipirkti užmiesčio dvarą, kiek pritildė užuominos, kad jis netrukus pasirašys kontraktą dėl dar vieno tarnybos periodo Karališkųjų oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo komandoje.

"Buvo spėliojama, kad kunigaikštis ir kunigaikštienė pasistatys namą, bet tokių planų iš viso nėra", - laikraščiui "The Daily Telegraph" sakė vienas karališkosios šeimos padėjėjas.

"Jei kunigaikštis nuspręs kitais metais tęsti savo karjerą (Karališkųjų oro pajėgų) paieškos ir gelbėjimo (komandoje), jam visai gali reikėti keltis į kitą bazę, toli nuo Anglesio, tad mintis apie naują namą šiuo metu tiesiog nesvarstoma", - pridūrė pareigūnas.

Pernai susituokę Williamas ir Catherine princo gimtadienį tikriausiai atšvęs su draugais, o paskui grįš į nuomojamą kaimo namą Anglesyje - saloje prie Velso šiaurės vakarų pakrantės.