31 metų Williamas baigia trejų metų tarnybą Karališkosiose oro pajėgose, kuriose jis yra paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnio pilotas. Daug kas tikisi, kad jis su žmona ir pirmagimiu princu George‘u grįš į Londoną ir prisiims daugiau karališkųjų pareigų.

„Niekada savo gyvenime nežinojau kitos tokios gražios ir malonios vietos kaip Anglesis“, – sakė princas per žemės ūkio parodą Anglesyje.

„Žinau, kad abu mes jos baisiai ilgėsimės, kai kitą mėnesį baigsis mano paieškos ir gelbėjimo tarnyba ir mums reikės išsikelti kitur“, – sakė princas.

Williamo rezidencijos – Kensingtono rūmų – atstovas sakė, kad antrasis žmogus eilėje į britų sostą netrukus turi paskelbti savo planus. Dabartinėje tarnyboje jis nuolat skraido pavojingomis oro sąlygomis ir gelbsti netoli jo bazės kalnuotoje Anglesio saloje įstrigusius alpinistus ar pavojuje atsidūrusius jūrininkus.

Karališkosios šeimos stebėtojai spėlioja, kad Williamas gali likti oro pajėgose, galbūt – kitoje tarnyboje, dėl kurios galėtų gyventi arčiau Londono.

„Atėjus laikui paskelbsime, kokie bus jo kiti žingsniai, – nurodė rūmų atstovas. – Gali būti, kad jis dar gali būti paieškos ir gelbėjimo pajėgose kitur šalyje“.

Buvo užuominų, kad Williamas gali išvis pasitraukti iš Karališkųjų oro pajėgų ir labiau atsidėti karališkosioms pareigoms, nes jo 87 metų senelė, karalienė Elizabeth II, perduoda vis daugiau pareigų jaunesniajai karališkųjų asmenų kartai.

Williamas į tarnybą grįžo po dvi savaites trukusių tėvystės atostogų, liepos 22-ąją gimus sūnui George'ui.

Kalbėdamas apie varginančias pirmąsias tėvystės savaites, jis pajuokavo: „Turiu pasakyti, jog maniau, kad paieškos ir gelbėjimo pareigos virš Snoudonijos yra fiziškai ir protiškai sunkios, bet rūpintis trijų savaičių kūdikiu ne ką lengviau!“

Savo sūnų, kuris yra trečias žmogus eilėje į sostą, jis pavadino „gana triukšmingu, bet, žinoma, labai gražiu“.

Per minėtą parodą Williamas gavo kelias dovanas George‘ui, tarp jų – antklodę ir žaislinį traktoriuką.