Arkties platybėse šitiek laiko išgyvenusi paauglė sutinkama kaip prisikėlusi iš numirusių, rašo mirror.co.uk.

Tikras stebuklas, kad ji nesusidūrė su šiauriniuose Rusijos regionuose besibastančiais lokiais ir vilkais.

Ne mažiau stebina ir tai, kad jai pavyko ištverti stingdantį šaltį leidžiant naktis vos už 11 kilometrų nuo gimtųjų namų.

Šiaurės elnius auginančių klajoklių šeimoje užaugusi Svetlana visiškai prarado orientaciją ir pasiklydo, kai iš savo vasaros stovyklos išsirengė aplankyti už 6,5 kilometro įsikūrusio brolio.

Praėjus trims dienoms į tolimą Gydano pusiasalį – vieną iš atokiausių pasaulio taškų – atvyko gelbėtojai, tačiau mergaitė buvo rasta tik po 12 dienų, nors buvo, galima sakyti, visiškai čia pat – vos už kelių kilometrų.

Viltis rasti ją gyvą pamažu blėso, mat naktimis temperatūra jau ėmė kristi iki užšalimo taško.

Paklydėlės tėvai būgštavo, kad dukterį galėjo užpulti rudieji lokiai, kurių galima pastebėti tame regione.

Galop mergaitės dėdei pavyko rasti dukterėčią – visiškai išsekusią, tačiau tebeinančią pirmyn.

„Kai ji dingo, žmonės sunerimo, nes netoliese klaidžiojo lokiai“, – nurodė vienas informaciją perdavęs šaltinis.

Remiantis „The Siberian Times“ paskelbtu pranešimu, rasta paauglė buvo sraigtasparniu pristatyta į ligoninę.

Kol klajojo nerasdama kelio namo, S. Evai valgė laukines spanguoles, juoduosius ir raudonuosius serbentus bei tekšes, nors reta kuri uoga buvo prinokusi.

Medikai patikino, kad nors mergina ir labai išseko, gyvybiškai svarbiems organams jokios žalos nepadaryta ir jos gyvybei pavojus negresia.

„Kraujospūdis ir širdies ritmas laikosi stabiliai“, – sakė Eldaras Faradjevas, vyr. gydytojas Tazovskio rajono centrinėje ligoninėje.

Kol mergina klajojo po tundrą, naktį termometro stulpelis beveik siekdavo užšalimo tašką, nors dieną pakildavo iki 27 laipsnių.

Vis dėlto klampodama po atitirpusį įšalą S. Evai neišvengiamai sušlapo, o šliauždama susižalojo koją ir kelį.

Ji nuolat bandė rasti kelią atgal, tačiau vis nesėkmingai.

Puikiai išgyvenimo poliarinio klimato sąlygomis sunkumus išmanantis vyr. gydytojas Aleksandras Bukcharovas pasakė, kad tai, jog penkiolikametė buvo rasta gyva, prilygsta stebuklui.

„Visa laimė, kad tundroje daug vandens, tad jai neteko kęsti troškulio“, – sakė paieškos komandai vadovavęs Vitalijus Pavliučkovas ir pridūrė, kad Gydano tundra tiesiog persunkta vandens – vasarą tenka bristi kone iki kelių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)