D. Peskovas, artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino patikėtinis, pats kreipėsi į jį, kad šis papasakotų apie sūnaus dalyvavimą kare, šeštadienį sakė J. Prigožinas.

„Vagner“ vadas teigė pataręs D. Peskovui nesiųsti sūnaus į reguliariąją Rusijos kariuomenę, kurią ne kartą kritikavo dėl prasto aprūpinimo, netinkamo mokymo ir vadovavimo.

D. Peskovo sūnus Nikolajus Peskovas, ilgą laiką gyvenęs Didžiojoje Britanijoje ir dar žinomas kaip Nikolajus Cholesas, Maskvoje leidžiamam laikraščiui „Komsomolkaja pravda“ sakė, kad tarnavo, nes laikė tai savo pareiga. Laikraštis taip pat išspausdino 33-ejų metų vyro su uniforma nuotrauką. Teigiama, kad jis gavo medalį.

Tačiau kritikai teigė, kad tai nėra tariamos jo tarnybos įrodymas. Maža to, kai kurios žiniasklaidos priemonės pastebėjo, kad tuo metu, kai N. Cholesas turėjo kariauti Ukrainoje, jo automobilis „Tesla“ sugebėjo gauti porą baudų už viršytą greitį Maskvos gatvėse.

J. Prigožinas sakė, kad D. Peskovo sūnus po trijų savaičių mokymų tarnavo artileristu Luhansko regiono rytuose, pasivadinęs netikru vardu, ir gyrė jo karinę tarnybą kaip pavyzdingą.

Pasak jo, daugumos Rusijos elito atstovų vaikai vengia dalyvauti karo veiksmuose. „Tėvai juos slepia“, - skundėsi 61 metų „Vagner“ vadas. Svarbiausių Rusijos veikėjų sūnūs siunčiami į universitetus, kur atleidžiami nuo tarnybos ginkluotosiose pajėgose, o darbininkų vaikai žūsta kare, sakė jis.

Bet J. Prigožinas nepateikė jokių įrodymų dėl D. Peskovo sūnaus tarnybos. N. Cholesui, kaip ir jo tėvui, taikomos Vakarų sankcijos, įvestos po Rusijos invazijos į Ukrainą praėjusių metų vasarį.

Iš pradžių į šią žinią, kurią taip pat perėmė valstybinė žiniasklaida, nereagavo ir D. Peskovas, kuris paprastai greitai komentuoja. J. Prigožinas taip pat sakė, kad D. Peskovas bandė atkalbėti savo sūnų nuo karo.

Pasak J. Prigožino, N. Choleso tarnyba buvo laikoma paslaptyje nuo kitų „Vagner“ pajėgų narių. „Apie tai žinojau tik aš ir kadrų tarnybos vadovas, – sakė jis. – [Nikolajus Peskovas] parodė drąsą ir didvyriškumą – kaip ir visi kiti". O šiuo metu, pasak jo, D. Peskovo sūnus po šešių mėnesių tarnybos atostogauja.

Pasak Rusijos opozicinio portalo „Meduza“, dabartiniai ir buvę „Vagner“ artileristai VČK-OGPU „Telegram“ kanalui teigė, kad nematė N. Choleso „nei Soledaro, nei Bachmuto kryptyse“. O vienas jo pažįstamas teigė, kad jis nebuvo niekur dingęs ilgesniam laikui. Kiti šaltiniai šios informacijos nepatvirtino.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją