Jis pareiškė, kad iš jo samdinių „nuolatos bandoma pavogti pergalę“, turėdamas omenyje Gynybos ministerijos pranešimus apie neva užimtą Soledarą.

„Reikšmingą žalą PKB „Vagner“ gali padaryti mūsų tarpusavio konkurencija, korupcija, biurokratija ir valdininkai, kurie nori išsaugoti savo postus. Tai rimtesnė grėsmė PKB „Vagner“ egzistavimui“, – socialiniame tinkle „Telegram“ J. Prigožiną cituoja jo spaudos tarnyba.

„Vagner“ įkūrėjas pareiškė, kad pastaruoju metu Rusijos masinės informacijos priemonėse „aktyviai siekiama uždrausti frazę „PKB Vagner“, jos garsiai netarti ir visais būdais vengti kaip velnias kryžiaus“.

„Nuolatos bando iš PKB „Vagner“ pavogti pergalę ir pasakoja apie neaišku kokių kitų pajėgų dalyvavimą, siekiant sumenkinti „Vagner“ nuopelnus“, – teigė J. Prigožinas, priekaištaudamas Rusijos Federacijos (RF) gynybos ministerijai.

Delfi primena, kad Rusija penktadienį paskelbė neva jos pajėgos visiškai perėmė Soledaro kontrolę.

Tai penktadienį pranešė Rusijos valstybinė žiniasklaida, remdamasi Rusijos gynybos ministerijos atstovu Igoriu Konašenkovu.

Taip, Rusijos teigimu, esą sudarytos sąlygos atkirsti Ukrainos dalinius nuo netoliese esančio Bachmuto miesto.

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas sako, kad Soledaro šiuo metu nekontroliuoja nė viena pusė, rašo rbc.ua.

„Soledare vyksta gatvės mūšiai, nė viena pusė nekontroliuoja miesto. Rusai yra, bet jie jo nekontroliuoja“, – sakė A. Jermakas.

„Situacija sunki, netgi labai sunki, tai yra XXI amžiaus Verdeno mūšis, kuris dabar vyksta Bachmute ir Soledare. Mūšiai tęsiasi jau kelis mėnesius, tačiau mūsų kariai sugeba išlaikyti savo pozicijas“, – ketvirtadienio vakarą interviu prancūzų leidiniui „Le Monde“ teigė V. Zelenskio biuro vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)