„Atsižvelgdamas į sudėtingą operatyvinę situaciją ir jūsų ilgametę kovos patirtį, prašau atvykti į Bachmutą, kurį kontroliuoja Rusijos kariniai daliniai, ir pačiam įvertinti padėtį“, – atvirame laiške ministrui, paskelbtame „Telegram“ kanale, parašė J. Prigožinas.

„Vagner“ dažnai vadinama privačia prezidento Vladimiro Putino kariuomene ir naudojama Rusijos karinėse operacijose keliose šalyse, tačiau J. Prigožino pajėgų ir Rusijos gynybos ministerijos santykiai apkarto, kai J. Prigožinas pradėjo skųstis šaudmenų trūkumu ir užsipuolė asmeniškai S. Šoigu.

Penktadienio pakvietimas laikomas pasityčiojimu iš S. Šoigu, ypač nuoroda į jo „daugelio metų kovos patirtį“. S. Šoigu turi kariuomenės generolo titulą, nors niekada netarnavo ginkluotosiose pajėgose.

Anksčiau šį mėnesį J. Prigožinas grasino, kad jo pajėgos pasitrauks iš Bachmuto, ir teigė, kad jos gali būti visiškai apsuptos, nes stokoja Rusijos kareivių paramos ir amunicijos.

Rusijos kariuomenė išvien su „Vagner“ pajėgomis jau daugelį mėnesių puola Bachmutą. Prieš karą mieste gyveno 70 tūkst. žmonių, dabar jis virto sunaikinta dykviete. Ukraina sugebėjo neatiduoti miesto, nors tikslių duomenų apie padėtį Bachmute nėra.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją