Policija gavo pranešimų apie pirmadienio rytą pasigirdusį garsų trenksmą ir pasklidusius dūmus prie viešojo tualeto šventyklos komplekse, nurodė vienas teisėsaugos atstovas.

Visuomeninis transliuotojas NHK pranešė, kad nedidelis sprogimas įvyko tuo metu, kai Jasukunio šventyklą lanko daugiau žmonių per kasmetinį derliaus festivalį.

Policija nustatė, kad tualeto lubos ir siena buvo apgadinta ir apdegė, sakoma NHK pranešime. Transliuotojas pridūrė, kad įvykio vietoje buvo rasta baterija ir laidų.

Jasukunio šventykloje pagerbiami 2,5 mln. karuose žuvusių japonų, įskaitant kai kuriuos aukšto rango kariuomenės ir politikos veikėjus, nuteistus už karo nusikaltimus.

Aukšto rango Japonijos politikų vizitai toje šventykloje reguliariai išprovokuoja piktų komentarų Pekine ir Seule, kurie tokį elgesį laiko Tokijo nenoro išsižadėti savo militaristinės praeities ženklu.

Tos šventyklos komplekse yra didingi vartai, auga daug sakurų medžių ir įsikūręs muziejus, kuriame pagerbiami visi karuose žuvę japonai, tarp jų pilotai kamikadzės.