Rusijos televizijos kanalas „Rossija 1“ laidoje „Savaitės naujienos“ su Dmitrijumi Kiseliovu sąmoningai klastojo įvykių Ukrainoje chronologiją.

Per televiziją visai neseniai buvo parodytas reportažas apie naujausius įvykius Kijeve, kur susirėmimai prie Ukrainos prezidentūros buvo pateikti kaip vykę prieš protesto malšinimą Euromaidane, skelbia newsru.com.

„Iš pradžių milicija buvo žiauriai provokuojama, vyko muštynės, purškė ašarines dujas (vaizdo medžiaga iš įvykių prie prezidentūros pastato). Vėliau protestų lyderiai į Maidaną prisikvietė neturtingų studentų ir ciniškai paliko juos ten be jokios apsaugos - kaip numatyto politinio metodo aukas (vaizdo medžiaga iš lapkričio 30 dieną vykusio protesto Euromaidane). Pagal scenarijų reikėjo kraujo“, - laidos metu sakė D. Kiseliovas.

Laidos vedėjas patikino, jog „pralieto kraujo priešistorės pasaulio ekranai taip ir neparodo“.

„Gerai surežisuota, o jeigu taip ir yra, drįsiu pasakyti, jog pasaulio ekranuose – bendras pastatymas bendradarbiaujant su Vakarais. Kine tai vadinama bendru pastatymu... Nesvarbu, kas įvyko, svarbu, kaip tai parodysi. Tai ir rodo kraują Maidane be jokios priešistorės, o tada patys tais įvykiais remiasi“, - sako D. Kiseliovas.

Be to, D. Kiseliovo reportaže rodomas vaizdo įrašas, padarytas iš Ukrainos prezidentūros. Nežinoma, kaip televizijos kanalo „Rossija 1“ operatoriui pavyko patekti į prezidento administracijos pastatą – prasibrauti pro „Berkut“ kovojus ir miliciją.

Ukrainos žiniasklaida rusams nelieka skolinga

Tinklaraštininkai, žurnalistai ir Ukrainos žiniasklaida rusams nelieka skolingi – toks tariamas Rusijos žiniasklaidos objektyvumas jau tapo įvairiausių parodijų ir juokų objektu, skelbia ru.DELFI.lt.

Ukrainos televizijos kanalo „1 + 1“ žurnalistas Vitalijus Sediukas tiesioginiame kanalo „Rossija 24“ eteryje skandalingam Rusijos televizijos laidų vedėjui Dmitrijui Kiseliovui, pagarsėjusiam aštriais pasisakymais prieš Ukrainą, perdavė „Oskaro“ statulėlę – „už melą ir pramanus“, skelbia TCH.

Tą akimirką, kai buvo tiesiogiai jungiamasi su Nepriklausomybės aikštėje dirbančiais žurnalistais, į kadrą įsiveržė V. Sediukas, ir tiesdamas butaforinę „Oskaro“ statulėlę „Rossija 24“ žurnalistui, pareiškė: „Perduokite šį „Oskarą“ televizijai „Rossija 1“ ir D. Kiseliovui už visą melą ir pramanus apie Eudomaidaną!“.

Dmitrijus Kiseliovas
Rusijos žurnalistas bandė bet kokia kaina V. Sediuką išstumti iš kadro, jam pavyko, tačiau Ukrainos žurnalisto ranka su statulėle vis atsirasdavo ir atsirasdavo kadre. Tad rusui vis dėl to teko atsiimti garbų apdovanojimą.

Be to, prie Rusijos žurnalisto priėjo šimtai protesto dalyvių, kurie reikalavo kalbėti tiesą.

Kaip atsakas į realybės neatitinkantį siužetą apie Ukrainą, kurį parodė Rusijos valstybinis transliuotojas „Rossija 1“, bei kitus Rusijos žiniasklaidos pramanus, bauginančius bičiulystės su Europa padariniais, internete pasirodė ir filmukas, pasakojantis „šokiruojančią tiesą apie Europos sąjungą“. Filmuke pajuokiamai išsakomi pagrindiniai eurointegracijos oponentų argumentai, skelbia „Podrobsnosti.ua“.

O „Pirmojo kanalo“ laidos vedėjo žodžius Ukrainos žurnalistai palydėjo vaizdais, kuriuose matomi ne šimtai, o šimtai tūkstančių protestuotojų.

V. Putinas likviduoja „RIA Novosti“

Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė nutarimą dėl informacinės agentūros "RIA Novosti" likvidacijos. Nutarimas pirmadienį oficialiai paskelbtas prezidento interneto svetainėje.

Dokumente nurodoma, kad "RIA Novosti" pagrindu bus sukurta nauja naujienų tarnyba "Tarptautinė informacinė agentūra "Rossija sevodnja" (Rusija šiandien). Naujosios organizacijos generaliniu direktoriumi taps televizijos kanalo "Rossija 1" vedėjas D. Kiseliovas.

Kremliaus paviešintame dokumente teigiama, kad "Rossija sevodnja" daugiausiai teiks užsieniui informaciją apie Rusijos politiką ir visuomeninį gyvenimą.

Taip pat nutarime nurodoma, kad likviduojama ir radijo stotis "Golos Rossiji" (Rusijos balsas). Visas stoties turtas perduodamas naujajai tarptautinei žinių agentūrai.

Be to, bus atlikta laikraščio "Rossijskaja gazeta" reorganizacija. Prie leidinio bus prijungtas žurnalas "Rodina".