Tokią išvadą galima daryti susipažinus su viešojo konkurso, kuris kovo 27 dieną buvo paskelbtas Saratovo srities valdžios viešųjų pirkimų puslapyje internete, sąlygomis. Į viešąją konkursą dėmesį atkreipė BBC Rusijos tarnyba.

Balandžio 12-ąją, dieną, kai į kosmosą išskrido pirmasis žmogus, V. Putinas apsilankė Kosmoso užkariautojų parke, kuris buvo atidarytas Saratovo srities Engelsko rajone, vietoje, kur nusileido pirmasis kosmonautas Jurijus Gagarinas.

Remiantis viešojo konkurso sąlygomis, rengiantis V. Putino vizitui, karantinas vyko Markso miesto „Nivos“ sanatorijoje. Asmenys gyveno vienviečiuose numeriuose, buvo maitinami tris kartus per dieną, jiems buvo suteikta medicininė priežiūra. Tuo metu sanatorija pašaliniams buvo uždaryta. Konkursą laimėjo bendrovė „Gazprom Transgaz Saratov“, kuriai ir priklauso minėtoji sanatorija.

Kas tiksliai prieš V. Putino vizitą karantinavosi sanatorijoje, neskelbiama. Spėjama, kad tai galėjo būti valstybinių žiniasklaidos priemonių žurnalistai, specialiųjų tarnybų pareigūnai, lydintis personalas, taip pat Saratovo srities gubernatorius Valterijus Radajevas.

Vladimiras Putinas

Leidinys „Versija Saratov“ skelbė, jog gubernatorius balandžio 12-ąją grįžo į darbą po dvi savaites trukusių atostogų.

Iš renginio paviešintose nuotraukose matyti, kad nei V. Putinas, nei su juo susitikę asmenys kaukių nedėvėjo.

Rusijai pirmadienį minint 60-ąsias pirmojo žmogaus skrydžio į kosmosą metines, prezidentas V. Putinas pareiškė, kad Rusija turi išlikti galinga valstybe kosmoso srityje.

Vladimiras Putinas

Nors Rusijos kosmoso pramonė pastaraisiais metais susidūrė su sunkumais ir patyrė nesėkmių seriją, Jurijaus Gagarino išsiuntimas į kosmosą 1961 m. balandžio 12 d. išlieka dideliu nacionaliniu pasididžiavimu.

V. Putinas, apsilankęs šalies pietuose esančioje vietoje, kur po 108 minučių skrydžio aplink Žemę nusileido J. Gagarinas, nurodė savo vyriausybei daryti daugiau, kad Maskva galėtų išlaikyti savo poziciją kosmoso srityje.

„Rusija turi išlaikyti savo, kaip galingos šalies branduolinės energetikos ir kosmoso srityse, statusą XXI amžiuje“, – teigė V. Putinas.

„Mes išanalizuosime, ką reikia nuveikti, siekiant sustiprinti mūsų poziciją šioje strateginėje pramonėje“, – pridūrė prezidentas.

V. Putinas taip pat nurodė peržiūrėti svarbiausius projektus ir suformuoti naują kosmoso plėtros stategiją artimiausiam dešimtmečiui.

J. Gagarino skrydžio diena Rusijoje kasmet minima kaip Kosmonautikos diena. Šiemet jos minėjimui šalies valdžios institucijos negailėjo pastangų – televizijoje nuolatos transliuojama su šia data susijusi medžiaga, piešiniais išpuošti įvairūs pastatai ir rengtos lazerių projekcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)