„Per pastarąsias 24 valandas mirtinai buvo sužeisti du kariai“, – per trumpą spaudos konferenciją pranešė Ukrainos kariuomenės atstovas Oleksandras Motuzianikas.

Kariai buvo užpulti netoli sukilėlių kontroliuojamo Luhansko. Skelbiama, kad separatistai panaudojo sunkiąją ginkluotę, įskaitant ir didelio kalibro minosvaidžius.

Virtinė reguliariai skelbiamų paliaubų leido sumažinti smurto lygį separatistų kontroliuojamuose pramoniniuose Ukrainos rytuose, tačiau visiškai nutraukti kraujo praliejimo nepavyksta.

Sekmadienį Donesko ir Luhansko niekieno nepripažintose „liaudies respublikose“ rengiami rinkimai, nepaisant Vakarų raginimo Rusijai atšaukti rinkimus, kad nebūtų dar labiau žlugdomi taikos susitarimai. Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga sako, kad šie rinkimai dar labiau pakenks pastangoms sureguliuoti krizę, per kurią nuo 2014 metų žuvo daugiau nei 10 tūkst. žmonių.

„Per konfliktą Ukrainoje žuvo daugiau ukrainiečių karių ir nukentėjo kitų žmonių nei amerikiečių per visą karą Afganistane“, – anksčiau šią savaitę pažymėjo Jungtinių Valstijų specialusis pasiuntinys Ukrainoje Kurtas Volkeris.

Kijevas ir jo rėmėjai Vakaruose kaltina Rusija slapta siunčiant savo karius ir ginkluotę per sieną siekiant palaikyti konfliktą. Maskva tai neigia, nepaisant daugybės įrodymų apie šią veiklą.