Pabėgėlius iš Ukrainos Lenkijos savanoriai pasitinka karštais gėrimais, sriuba ir kitu maistu. „Aš iš kaimo Lucko rajone, Voluinės srityje. Šiąnakt išvykome, mus praleido per sieną Ukrainoje, kadangi pas mus daug vaikų“, – kalba Oksana.
Lenkijos - Ukrainos pasienis

Ji paaiškino, kad ją porą kilometrų praleido į priekį, kadangi kartu vedėsi 9 vaikus.

„Tai mano šeima. Tai gimusios širdutės – globojami vaikai, už kuriuos aš atsakinga. Jau daug metų juos globoju, 14 metų“, – kalbėjo moteris.
Lenkijos - Ukrainos pasienis

Ji tikino, artimiausiu metu ketinanti apsistoti pas draugus, o vėliau ketina keliauti pas dukrą Vokietijoje. Moteris patikino, kad dukra žino apie jos situaciją, rūpinasi ir skambina.

„Baisu buvo – ir vykti buvo baisu, įjungė sirenas, vaikai išsigando. Pas mus anksčiau ramu buvo Voluinėje <...> žmonės labai išsigandę, ir rūsiuose slepiasi, kai sirenas įjungia, visi išgyvena“, – dalijosi moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės