Apie tai ketvirtadienį informavo Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininko pirmasis pavaduotojas Aleksandras Zinčenka. Pasak jo, tai matyti iš laiško, kurį pasirašė Vienos klinikos vadovai ir medikai. Laiškas adresuotas V.Juščenkai.

Laiške gydytojai prašo V.Juščenkos sutikimo "kreiptis į tam tikras tarptautines organizacijas ir prašyti jų pagalbos, nes priėjo išvadą, jog kai kurių ligų klinikiniai simptomai ir eiga neatitinka civilinei medicinai žinomų ligų eigos".

"Mes padarėme išvadą, kad jūsų ligos procesas yra netipiškas, ir tai duoda pagrindo įtarti, jog buvo panaudotas biologinis ginklas", - citavo laiško ištrauką A.Zinčenka.

V.Juščenka, pasijutęs blogai per patį prezidento rinkimų kampanijos įkarštį, išskrido į Vieną gydytis. Kandidato negalavimų priežastimi jo šalininkai pirmiausia nurodė apsinuodijimą maistu, o vėliau - cheminėmis medžiagomis.

Ketvirtadienį Ukrainos parlamente vykusioje spaudos konferencijoje vienas frakcijos "Mūsų Ukraina" narių pranešė, jog V.Juščenka sutiko, kad jį gydytų kovinių priemonių ir biologinio ginklo specialistai. Konsultantai pradės dirbti jau penktadienį, pridūrė jis.

Rugsėjo 30 dieną V.Juščenka pakartotinai kreipėsi į Austrijos medikus. Į Ukrainą jis ketina grįžti šios savaitės pabaigoje.

Ukrainos parlamentas sudarė specialią komisiją, kuri tiria galimo bandymo nunuodyti kandidatą į prezidentus aplinkybes.

Ukrainos prezidento rinkimai vyks spalio 31 dieną.