„Rusijos agresyvaus karo žiaurumas ir jo grėsmė taikai Europoje mūsų neapakino, dramatiški karo padariniai akivaizdžiai jaučiami ir daugelyje kitų pasaulio regionų“, – sakė A. Baerbock. „Esame atsakingi ne tik už Europą, bet ir už visą pasaulį“, – sakė ji.

Maždaug 150 lyderių iš viso pasaulio nuo antradienio renkasi Niujorke į didžiulį kasmetinį Jungtinių Tautų viršūnių susitikimą, jie susitinka asmeniškai po dvejus metus trukusių pandemijos apribojimų ir vaizdo kreipimųsi. Lyderiai pasinaudos proga „sutelkti dėmesį į mūsų partnerių Afrikoje, Azijoje, Lotynų Amerikoje ir arabų pasaulyje problemas bei rūpesčius“, sakė A. Baerbock.

Svarbi tema bus tai, kaip reaguoti į „siaubingus Rusijos vardu Ukrainoje įvykdytus nusikaltimus (...) ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn“, pridūrė ji. „Tvirtai palaikome Ukrainą ir toliau ją remsime viskuo, ko tik jai reikia, kad karas ir neišmatuojamos žmonių kančios Ukrainoje baigtųsi“, – sakė A. Baerbock.

Antradienį Niujorke turi kalbėti Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro, Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ir Japonijos ministras pirmininkas Fumio Kishida.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją