Trikdžius, paveikusius oro uostų svetaines tokiuose miestuose kaip Atlanta, Čikaga, Los Andželas, Niujorkas, Finiksas ir Sent Luisas, nulėmė paskirstyto paslaugos trikdymo (DDoS) atakos. Per tokias atakas interneto svetainė išjungiama užtvindant ją užklausomis.

Oro uostų svetainės tapo taikiniu po to, kai prorusiška programišių grupė „KillNet“ paskelbė svetainių sąrašą ir paragino savo sekėjus jas atakuoti.

DDoS atakos paveikė tik viešąsias oro uostų interneto svetaines, kuriose pateikiama informacija apie skrydžius ir paslaugas ir kurios neturi jokio poveikio veiklai.

Atlantos Hartsfieldo-Jacksono oro uostas pranešė, kad jo svetainė jau „veikia po incidento, dėl kurio anksti ryte ji tapo neprieinama visuomenei“.

„Vyksta incidento priežasties tyrimas, – teigiama pranešime. – Oro uosto veikla nebuvo sutrikdyta“.

Dauguma oro uostų interneto svetainių, į kurias buvo nukreiptos atakos, vėliau, regis, veikė įprastai.

Praėjusią savaitę „KillNet“ prisiėmė atsakomybę už išpuolius prieš kelias JAV valstijų vyriausybių interneto svetaines ir taikėsi į kitas šalis, nepritariančias Rusijos invazijai į Ukrainą.

JAV kibernetinio ir infrastruktūros saugumo agentūra (CISA) pranešė, kad „žino apie pranešimus dėl DDoS atakų, nukreiptų prieš kelias JAV oro uostų svetaines“.

„Koordinuojame veiksmus su galimai nukentėjusiais subjektais ir prireikus siūlome pagalbą“, – sakė CISA atstovas spaudai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją