2004 m. kelionės Kinijoje metu dingusio koledžo studento šeimai sužibo nauja viltis po to, kai viena Japonijos naujienų agentūra paskelbė, jog vaikinas buvo pagrobtas Šiaurės Korėjos vyriausybės.

Manyta, kad Brighamo Youngo universiteto studentas Davidas yra negyvas. Jis dingo Kinijos vakarinėje Junanio provincijoje būdamas 24 metų. Policija tuomet teigė, kad jis veikiausiai žuvo 2004 m. rugpjūčio 14 d. išvykos į Šokinėjančio tigro tarpeklį prie Dzinšos upės metu. Tačiau jo kūno taip ir nerado.

Rugsėjo pradžioje „Yahoo News Japan“ pranešė, kad D. Sneddonas buvo pastebėtas Šiaurės Korėjoje, kur, kaip manoma, dabar gyvena. Skelbiama, kad jis dirba anglų kalbos mokytoju, yra vedęs ir turi du vaikus.

JAV valstybės departamentas pranešė pradėsiantis ieškoti D. Sneddono Šiaurės Korėjoje.

Pagrobtųjų šeimų sąjungai vadovaujantis Choi Sun Yongas sakė, kad vienas šaltinis pranešė, jog amerikietį studentą iš tiesų pagrobė Šiaurės Korėjos agentai ir kad jis dirbo paties Kim Jong Uno anglų kalbos mokytoju.

D. Sneddono tėvai Roy ir Kathleen niekada netikėjo oficialia versija, kad jų sūnus žuvo įkritęs į upę.

Šiaurės Korėja garsėjo kaip užsieniečius grobianti šalis, todėl tėvai manė, kad jų sūnų pagrobė Šiaurės Korėjos režimas, nes jis laisvai kalbėjo korėjiečių kalba, kurios išmoko dirbdamas mormonų misionieriumi Pietų Korėjoje.

Per pastaruosius 12 metų Sneddonai nepaliovė reikalauti, kad Amerikos pareigūnai tirtų jų sūnaus dingimą. „Mes tiesiog jautėme širdimi, kad jis gyvas, todėl ir toliau kovojome“, – laikraščiui „The Deseret News Utah“ sakė jie.