Šaltiniai AFP sakė, kad Olivier Metznerio palaikai anksti sekmadienį buvo rasti plūduriuojantys Morbihano įlankoje Prancūzijos vakarinėje pakrantėje. Jo namuose netoliese esančioje Boediko saloje buvo rastas savižudžio laiškas.

Žandarmerija patvirtino, kad 63 metų O.Metzneris mirė, bet atsisakė pateikti kokių nors detalių.

Iš kuklios aplinkos kilęs O.Metzneris sparčiai kopė karjeros laiptais ir atstovavo vieniems garsiausių vardų Prancūzijoje.

Tarp jo klientų buvo biržos verteiva Jerome'as Kervielis, kuris savo darbdaviui "Societe Generale" padarė milijardus eurų nuostolių, ir "Noir Desir" dainininkas Bertrand'as Cantat, kuris 2003 metais Vilniuje buvo nuteistas už savo draugės, aktorės Marie Trintignant nužudymą.

O.Metzneris taip pat atstovavo D.de Villepinui ir pasiekė, kad jis būtų išteisintas dėl įtarimų sąmokslu apšmeižti politinį varžovą Nicolas Sarkozy.

2010 metais O.Metzneris gynė M.Noriegą, kuris galiausiai buvo pripažintas kaltu dėl pinigų plovimo ir nuteistas septynerius metus kalėti Prancūzijoje.

M.Noriega, kuris vėliau buvo išduotas Panamai dėl kitų nusikaltimų, per vyriausią dukrą perduotoje žinutėje sako, kad "nustebo" ir pajuto "didelį skausmą" sužinojęs apie advokato mirtį.

Jis taip pat kategoriškai atmetė savižudybės versiją ir sakė, kad toks veiksmas "nesuderinamas su (O.Metznerio) asmenybe".

M.Noriega, kuris kažkada buvo CŽV informatorius ir kuris buvo nuverstas per JAV invaziją, šiuo metu atlieka tris 20 metų kalėjimo bausmes Panamoje - dėl jo oponentų dingimo jam valdant, nuo 1983-iųjų iki 1989-ųjų.

Staigi O.Metznerio mirtis šokiravo ir teisininkų pasaulį.

"Intelektualiai labai juo žavėjausi, bet tai nekeitė mano nuomonės - regis, klaidingos, - kad jis galbūt neturi širdies ir jautrumo", - sakė jo kolega Georges'as Kiejmanas.

2010 metais O.Metzneris nusipirko Boediko salą, kurią vadino "didinga ir nuostabia vieta".