Nacionalinis JAV Uraganų centras atogrąžų audros pavojų paskelbė Pietų Karolinos pakrantėms, bei pranešė, kad audra atneš smarkaus lietaus.

Didžiausias pastovus „Bertha“ vėjo greitis buvo apie 75 km per val., tačiau tikimasi, jog audra susilpnės iki atogrąžų depresijos, slinkdama tolyn į žemyninę valstijos dalį. Ši audra susiformavo maždaug už 50 km į pietryčius nuo Čarlstono miesto Pietų Karolinoje ir judėjo šiaurės vakarų kryptimi maždaug 15 km per val. greičiu.

Anksčiau šį mėnesį gausaus lietaus į Šiaurės Karoliną atnešė atogrąžų audra „Arthur“, vėliau nuslinkusi į jūrą. Šie metai buvo jau šešti iš eilės, kai audrų kurioms buvo suteikti pavadinimai, susiformavo dar prieš birželio 1 dieną – oficialią Atlanto audrų sezono pradžią.

Vėliausias kartas, kai iki birželio mėnesio pradžios susiformavo dvi pavadinimus gavusios audros, buvo 2016 metais, sakė tyrimus Kolorado universiteto Atmosferos mokslo departamente atliekantis mokslininkas Philas Klotzbachas. Anksčiau taip yra buvę 1887, 1908, 1951 ir 2012 metais, pridūrė jis.

„Daugelis šių ankstyvojo sezono pavadinimą gavusių audrų susiformuoja, bent iš dalies, ne dėl tropinių ar subtropinių procesų, ir iš jų ne visada galima spręsti apie likusį sezoną,“ – elektroniniame laiške naujienų agentūrai AP rašė P. Klotzbachas.