Keliuose priemiesčiuose Perto pietiniame pakraštyje žmonės buvo perspėti neprarasti budrumo, maždaug 150 ugniagesių kovojant su gaisru, nuo šeštadienio išdeginusiu didesnį nei 230 hektarų plotą.

Vietos nepaprastųjų situacijų departamentas sumažino gaisro pavojaus lygį nuo anksčiau užfiksuoto „didžiausio“, bet perspėjo, jog tebėra „potenciali grėsmė gyvybėms ir namams, nes sąlygos nuolat keičiasi rajone liepsnojant gaisrui“.

Gaisro priežastis dar nenustatyta.

Taip pat nerimą kelia pavojingi ir dvokiantys dūmai, sklindantys iš degančio sąvartyno – taigi, vietos gyventojams buvo nurodyta „saugumo sumetimais nepalikti patalpų“.

Buvo uždaryta kelių, o vairuotojams liepta nesiartinti prie degančių teritorijų.

Perto metropolinėje zonoje aptikta ir kitų miškų gaisrų, įskaitant gaisrą, kuris sekmadienį privertė evakuoti vieną pensininkų kaimelį priemiestyje Gosnelse.

Į saugią vietą buvo perkelti maždaug 60 žmonių, o rajone buvo įrengtas evakuacijos centras.

Pasak sinoptikų, šią savaitę Perte vyraus karšti ir vėjuoti orai, o termometrų stulpeliai kils net iki 40 laipsnių.

Vakarų Australija išvengė praėjusių metų vasarą siautėjusių klimato kaitos pakurstytų miškų gaisrų, kurie daugiausia nusiaubė šalies labiausiai apgyvendintas valstijas – Naująjį Pietų Velsą ir Viktoriją.

2019 metų pabaigoje ir 2020-ųjų pradžioje per gaisrus Australijoje išdegė per 24 mln. hektarų sausros ištiktų krūmynų ir miškų. Tuomet žuvo daugiau kaip 30 žmonių ir buvo sunaikinti tūkstančiai namų.