Trečiadienį „Franklin“ centras buvo Meksikos įlankoje, maždaug už 170 km į rytus nuo Verakruso, Meksikos rytų pakrantės pagrindinio uosto.

Pirmadienį audra jau praslinko virš Meksikos Jukatano pusiasalio ir atnešė smarkių liūčių į kai kuriuos itin tarp turistų populiarius paplūdimius. Manoma, kad „Franklin“ vėl pasieks Verakruso provinciją trečiadienio vakarą arba anksti ketvirtadienį.

Antrąkart sausumą pasiekusi audra bus „daug stipresnė negu pirmąkart“ ir sukels jūroje iki penkių metrų aukščio bangų, sakė Meksikos nacionalinio meteorologijos centro pareigūnas Alberto Hernandezas.

Meksikos kariai ir jūreiviai buvo pasiųsti organizuoti prevencinės evakuacijos Pueblos valstijos pajūryje ir kalnuose. Pareigūnai baiminasi, kad smarkios liūtys kalnuotose vietovėse gali sukelti pražūtingų nuošliaužų.

Per Atlanto uraganų sezonus, nuo birželio pradžios iki lapkričio pabaigos, ilgai Meksikos rytų pakrantei dažnai smogia smarkios audros.

2013 metų rugsėjį į Meksiką beveik vienu metu atslinko du uraganai: „Ingrid“ rytuose ir „Manuel“ – vakaruose. Tąsyk pietinėje Gerero valstijoje žuvo apie 157 žmones.