Baiminamasi, kad daug laive esančių žmonių žuvo.

Ugniagesiai susirinko įvykio vietoje prie Šventojo Kryžiaus salos netoli Santa Barbaros, bet gaisras ir didžiulis karštis neleido jiems patekti į 23 m ilgio laivą ir patikrinti, ar jame dar yra gyvų žmonių.

„Šiuo metu nežinau apie jokius išgyvenusius žmones“, – televizijai CNN sakė JAV Pakrančių sargybos pareigūnas Aaronas Bemisas. Jis pridūrė, kad dar per anksti patvirtinti aukų skaičių.

Pasak pareigūno, gaisras kilo maždaug 3 val. 15 min. vietos (13 val. 15 min. Lietuvos) laiku, kai keleiviai buvo po deniu esančiame salone, miegoti skirtoje zonoje.

Penkiems įgulos nariams, kurie buvo kabinoje ant denio, pavyko ištrūkti iš laivo, bet triume buvusių tikriausiai 34 žmonių likimas nežinomas, sakė A. Bemisas.

„Gaisras buvo toks intensyvus, kad net jį užgesinus iš tikrųjų kol kas negalėjome įlipti į laivą ir, žinote, ieškoti gyvųjų“, – sakė jis.

Pasak A. Bemiso, ugnis buvo nuslopinta kelis kartus, bet vėl įsiplieksdavo, tikriausiai dėl laive esančio degalų kiekio.

Ventūros apygardos atstovas Billas Nashas CNN sakė, kad tikriausiai žuvo daug žmonių.

„Tai didelis laivas ir žinome, kad yra daug aukų. Tikslaus skaičiaus nežinau“, – sakė B. Nashas.

Pakrančių sargyba anksčiau pranešė anksti pirmadienį pasiuntusi „keletą gelbėtojų brigadų kartu su vietos agentūros komandomis“ padėti akvalangininkų grupę gabenančiam laivui, įstrigusiam netoli Šventojo Kryžiaus salos.

Laivas „Conception“ ilgąjį JAV Darbo dienos, švenčiamos pirmąjį rugsėjo pirmadienį, savaitgalį plukdė akvalangininkus į Sąsiaurio salas prie Pietų Kalifornijos krantų.

Laivą eksploatavo Santa Barbaroje įsikūrusi kompanija „Worldwide Diving Adventures“, kuri savo interneto svetainėje nurodo tokias ekspedicijas rengianti nuo 1972 metų.

Šį savaitgalį laivas išplaukė šeštadienį 4 val. ryto, o parplaukti turėjo pirmadienį 17 valandą. Jame buvo įrengta dešimtys nedidelių gultų žmonėms miegoti.

Ekspedicijos organizatoriai žadėjo daug galimybių pamatyti spalvingų koralų ir įvairių kitų jūros gyvūnų.