Naktį buvo išgelbėti 19 „MV Golden Ray“ įgulos narių ir vienas locmanas amerikietis, didžiuliam Pietų Korėjos bendrovei „Hyundai Glovis“ priklausančiam krovininiam laivui pasvirus ir užsiliepsnojus.

Dėl gaisro naktį teko nutraukti gelbėjimo operaciją – taigi, keturi įgulos nariai liko įstrigę mašinų skyriuje, laivui gulint ant šono pusiau apsemtam palyginti sekliuose vandenyse.

JAV Pakrančių apsaugos tarnyba (USCG) pranešė, kad su keturiais įstrigusiais įgulos nariais buvo susisiekta ir kad juos mėginama išgelbėti.

„Gelbėtojų komandos išgręš skylę ir pristatys atsargų, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė tarnyba. – USCG ir gelbėtojų komandos rengia ištraukimo planą, siekdamos išgelbėti keturis „Golden Ray“ įgulos narius“.

„Tai yra lėtas, bet saugus procesas“, – patikino USCG.

USCG paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti gelbėtojai, stovintys ant milžiniško apvirtusio laivo kilio, ruošdamiesi patekti į vidų.

200 m ilgio „Golden Ray“ gabeno transporto priemones, bet sugedo prie Džordžijos krantų esančiame Šv. Simono sąsiauryje, užsiliepsnojo ir pasviro ant šono.

USCG per naktinę operaciją išgelbėjo dalį įgulos narių, pasitelkdami sraigtasparnio MH-65 keltuvą.

Pasak Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerijos, tarp išgelbėtųjų yra 13 filipiniečių, šeši pietų korėjiečiai ir vienas amerikietis.

„Golden Ray“ priklauso už logistiką atsakingai Pietų Korėjos automobilių gamintojos „Hyundai“ dukterinei įmonei, bet plaukiojo su Maršalo salų vėliava.

71 tūkst. tonų talpos laivas pajėgus gabenti maždaug 7 tūkst. transporto priemonių ir buvo pastatytas 2017 metais.