Vienas kariškis jau yra išgelbėtas; manoma, kad jo būklė stabili, žurnalistams sakė ministras Takeshi Iwaya.

Japonijos savigynos pajėgų atstovas nurodė, kad rastas dar vienas iš dingusiųjų, bet kol kas jokios informacijos apie jo būklę nebuvo paskelbta.

JAV kariuomenės ir Japonijos savigynos pajėgų lėktuvai ir laivai ieško dingusiųjų... Tikiuosi, kad visi (įgulų) nariai bus kiek įmanoma greičiau saugiai išgelbėti“, – pridūrė T. Iwaya.

Lėktuvai, dalyvavę „įprastoje planuotoje treniruotėje“, sudužo apie 2 val. vietos (trečiadienį 19 val. Lietuvos) laiku, sakoma 3-ųjų jūrų pėstininkų ekspedicinių pajėgų pranešime.

Naikintuvas bombonešis F/A-18 su dviem pilotais ir degalų papildymo ore lėktuvas KC-130, turėjęs penkis įgulos narius nukrito į jūrą maždaug už 100 km nuo Muroto kyšulio pietvakarių Japonijoje, nurodė T. Iwaya.

Ministras patvirtino, kad pirmasis išgelbėtas įgulos narys yra vienas iš atakos lėktuvo pilotų.

Japonijos kariuomenė į paieškas pasiuntė savo devynis orlaivius ir tris laivus.

„Dėkojame Japonijos jūrų savigynos pajėgoms už pastangas, nes jos nedelsdamos reagavo (ir surengė) paieškų ir gelbėjimo operaciją“, – pažymėjo Jūrų pėstininkų korpusas.

Japonijos pakrančių apsaugos atstovas sakė, kad jo tarnyba atskirai pasiuntė į šią operaciją šešis laivus ir orlaivį.

Jūrų pėstininkai nurodė, kad įvyko „nelaimingas atsitikimas“, ir pridūrė, kad incidento priežastys tiriamos. Kol kas daugiau detalių apie įvykio aplinkybes nepranešama.

Japonijoje laikoma apie JAV karių. Per šių pajėgų operacijas neretai įvyksta nelaimingų atsitikimų.