Tuo tarpu gelbėtojų komandos aplink Lampedūzos salą toliau ieško 60-ies imigrantų, kurie dingo sekmadienį, nuskendus dviem valtims, kuriomis jie plaukė.

Pareigūnai nurodė, kad paieškose dalyvauja keturios fregatos.

Manoma, kad nuskendus pripučiamai valčiai, žuvo maždaug 20 žmonių. Pirmadienį jau buvo aptikta dešimt kūnų. Dieną prieš tai buvo ištraukta dešimt išsigelbėjusių migrantų ir vienas skenduolis.

Išgelbėti žmonės teigė, kad per dvi atskiras nelaimes nuskendo apie 70 žmonių.

Šeštadienį ir sekmadienį į Lampedūzą dviem laivais atplaukė 54 migrantai, o naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lampedūzoje ir kaimyninėje Pantelerijos saloje nelegaliai išsilaipino dar 47 žmonės.

Į Lampedūzą, esančią maždaug už 200 km į pietus nuo Sicilijos, pakeliui iš Libijos į Italiją, nuolat plūsta migrantai, mėginantys patekti į Europą.

Italijos transporto ministras Alessandro Bianchi užsipuolė Libiją, kad ji nededa daugiau pastangų užkertant kelią emigrantams išplaukti nuo jos krantų. "Negalima pradėti jokių derybų, kai minios nusivylusių žmonių sėda į ne ką kita kaip plūduriuojančius vežimus", - naujienų agentūra ANSA citavo ministro žodžius, pasakytus per vizitą Lampedūzoje.

"Mėginsime įtikinti Libijos vyriausybę, kad imigracijos problemos, ypač turinčios šį dramatišką aspektą, negali būti derybų, per kurias jie nori ką nors duoti tik kažką gaudami atgal, dalis", - sakė A.Bianchi.

Per pastaruosius keletą metų Roma nuolat ragino Libiją pažaboti migrantus, atvykstančius į jos teritoriją, tačiau šią vasarą Italijos krantus pasiekė dar daugiau žmonių, dažnai tragiškomis aplinkybėmis.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, nuo 2006 metų sausio 1 dienos iki liepos 31-osios į Lampedūzą atplaukė 178 laivai, nelegaliai atgabenę 10 141 žmonių. Tai kur kas daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu, kai saloje išsilaipino 6 901 migrantas.

Italijos ir Libijos santykiai visada buvo įtempti, ypač dėl Tripolio reikalavimų, kad Italija išmokėtų piniginę kompensaciją už šios Šiaurės Afrikos valstybės okupaciją 1911 - 1943 metais.