Nuo tada, kai ketvirtadienį į vakarus nuo Ispanijos Trafalgaro kyšulio buvo pastebėta skęstanti valtis, kuria plaukė migrantai, buvo aptikti iš viso aštuonių migrantų kūnai.

„Šiandien [šeštadienį] buvo aptikti keturi kūnai“, – pareiškė pakrantės apsaugos tarnybos atstovas spaudai.

Minėtą valtį pirmasis pastebėjo ir apie ją pranešė vienas pro šalį plaukęs prekybinis laivas. Tada ji buvo apie 70 km į vakarus nutolusi nuo Ispanijos Trafalgaro kyšulio. Paieška prasidėjo ketvirtadienio vakare.

Valtyje buvo surasti du gyvi vyrai, dar viena moteris buvo ištraukta iš vandens. Jie pasakojo, kad į Ispaniją plaukusioje valtyje buvo 28 žmonės.

Kokios yra valtyje buvusių migrantų pilietybės ar iš kur jie plaukė, kol kas neaišku.

Sraigtasparnis ir keli laivai penktadienį ir šeštadienį tęsė paiešką, tačiau daugiau išgyvenusiųjų nerado. Pakrantės apsaugos tarnybos paskelbtame pranešime rašoma, kad sekmadienį paieška bus atnaujinta.

Maršrutas į Ispaniją tampa vis populiaresnis tarp migrantų, kurie išvyksta iš Šiaurės Afrikos, daugiausia iš Maroko ar Alžyro, ir siekia geresnio gyvenimo Europoje.

Migrantus vilioja Gibraltaro sąsiaurio – Europą ir Afriką skiriančio 13 km pločio vandens kelio – siaurumas, nepaisant stiprių srovių, kurios nuskandina daugelį valčių.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, nuo sausio iki rugsėjo pabaigos į žemyninę Ispanijos dalį ir Balearų bei Kanarų salas jūra atvyko daugiau nei 27 000 migrantų, o tai yra 54 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį 2020 metais.

Tarptautinė migracijos organizacija (TMO) teigia, kad mažiausiai 1 025 migrantai žuvo bandydami pasiekti Ispaniją šiemet, todėl tai yra „mirtingiausi metai“ šiame migracijos kelyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)