Po 7,6 balo žemės drebėjimo, įvykusio 20 val. 51 min. vietos (trečiadienį 4 val. 51 min. Lietuvos) laiku, pranešimų apie didelę žalą arba nukentėjusius žmones nebuvo. Hondūro pareigūnai sakė, kad požeminiai smūgiai buvo juntami didžiojoje šalies dalyje.

Kolono ir Atlantidos departamentuose ties šalies šiaurine pakrante ir rytiniame Olančo departamente buvo pranešimų apie pastatuose atsiradusius įtrūkimus.

Cunamių perspėjimo centrai buvo paskelbę rekomendacinių pranešimų ir perspėjimų Puerto Rike, Kaimanų Salose, Kuboje, Jamaikoje ir kitose Karibų salose, taip pat Meksikos ir Centrinės Amerikos pakrantėse. Prognozuota, kad gali susidaryti 0,3–1 metro aukščio bangų, bet jų nebuvo sulaukta.

Drebėjimo epicentras buvo maždaug už 44 km į rytus nuo Didžiosios Gulbės salos, nurodė JAV Geologijos tarnyba (USGS). Smūgių židinys buvo seklus, tik apie 10 km gylyje.

Arčiausiai epicentro esanti Hondūro šiaurinė pakrantė retai apgyventa, didelę jos dalį užima saugomos teritorijos. Šaliai priklausančios Gulbių salos yra negyvenamos, jose yra tik nedidelis karinių jūrų pajėgų postas.

Antradienį įvykęs žemės drebėjimas yra vienas didžiausių, kada nors užfiksuotų Karibų regione. 2010 metais Haitį smarkiai nuniokojusio drebėjimo stiprumas buvo 7 balai.