Australijos vyriausybė pirmadienį pranešė, kad narai turėjo pašalinti „biologinius nešvarumus“ – mikroorganizmų, augalų, dumblių ar mažų gyvūnų sankaupas – nuo 930 vietų laivo „Viking Orion“, esančio tarptautiniuose vandenyse.

Žuvininkystės departamentas naujienų agentūrai AFP atsiųstame pareiškime nurodė, kad valymas reikalingas siekiant apsaugoti Australijos vandenis nuo „potencialiai kenksmingų jūros organizmų“.

Devynių denių laivas „Viking Orion“ su SPA, teatru, sporto deniu ir baseinu, pastatytas 2018 metais, gruodžio 23 dieną išplaukė iš Oklando, skelbiama laivus stebinčioje svetainėje „vesselfinder.com“.

Tačiau nuo gruodžio 26 dienos, kai išplaukė iš Naujosios Zelandijos sostinės Velingtono, kruizinis laivas nebuvo užsukęs į jokį uostą, rašoma svetainėje, ir, matyt, praleido suplanuotus sustojimus Kraistčerče, Danidine ir Tasmanijos valstijos sostinėje Hobarte.

Tikimasi, kad po valymo tarptautiniuose vandenyse prie Pietų Australijos valstijos sostinės Adelaidės laivas „Viking Orion“ antradienį pagaliau pasieks Melburną, pranešė bendrovė ir Australijos vyriausybė.

„Viking Orion“ patvirtino, kad nuo laivo korpuso teko pašalinti „nedidelį kiekį standartinių jūrų organizmų“.

„Nors laivas turėjo praleisti kelis sustojimus šiame maršrute, kad būtų atliktas reikiamas valymas, tikimasi, kad jis toliau plauks šiuo maršrutu“, – sakoma AFP atsiųstame „Viking Orion“ pranešime.

„Viking Orion“ tiesiogiai bendradarbiauja su svečiais dėl kompensacijos dėl kelionės pakeitimų“, – sakė bendrovė, atsisakydama pateikti daugiau informacijos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją