Toronto policijos inspektorius Dominicas Sinopoli pažymėjo, kad Šv. Mykolo mokyklos mokiniams, kurie visi yra 14–15 metų amžiaus, buvo iškelti kaltinimai dėl užpuolimo, grupinio lytinio smurto ir ginkluoto užpuolimo.

Ši vidurinė mokykla žinoma savo sporto programomis; ją yra baigę daug Nacionalinės ledo ritulio lygos žaidėjų.

Pasak D. Sinopoli, mokykla iš karto nesikreipė į policiją, taigi, pareigūnai sužinojo apie užpuolimą tik per žiniasklaidą. Policija tiria dar tris naujokų „krikštynų“ incidentus, įskaitant dar tris įtariamo seksualinio smurto incidentus.

Suimti mokiniai yra nepilnamečiai, tad jų vardai neskelbiami. Jie stojo prieš teismą pirmadienį ir buvo paleisti už užstatą.

Šv. Mykolo mokykla išmetė aštuonis mokinius ir suspendavo dar vieną paaiškėjus apie dar mažiausiai du incidentus, galimai įvykusius įstaigos teritorijoje ir nufilmuotus.

„Lytinio smurto incidentai, ištikę mūsų mokinius mūsų mokyklos teritorijoje, yra tiesiog šiurpūs“, – pabrėžiama įstaigos išplatintame pareiškime.

„Šie incidentai aiškiai rodo, kad turime problemą. Turime pagerinti savo kultūrą ir mūsų mokinių galimybes su mumis bendrauti“, – priduriama jame.

Sekmadienį mokykla paskelbė atliekanti nepriklausomą tyrimą dėl įtariamą smurtą išprovokavusių nepriimtinų pažiūrų ir elgesio.

D. Sinopoli nurodė, kad prieš teismą pirmadienį stoję mokiniai pasidavė policijai, o dar vienas buvo suimtas pakeliui į mokyklą. Anot inspektoriaus, šiuo metu internetu plinta keli vaizdo įrašai.

Tuo tarpu Šv. Mykolo mokyklos direktorius neatvyko į policijos surengtą spaudos konferenciją dėl grasinimo susprogdinti mokyklą, privertusio evakuoti mokinius ir darbuotojus.