„Tai sunkus nusikaltimas, kuris turi būti atitinkamai vadinamas ir tiriamas, – jis sakė Latvijos visuomeninei televizijai. – Gelbėjimo darbai praktiškai baigti, ir dabar turime sutelkti dėmesį į du dalykus: pirma – pagalbą nukentėjusiems ir žuvusiųjų artimiesiems; antra – tyrimą ir kaltųjų patraukimą atsakomybėn.“

„Negali susiklostyti padėtis, kad niekas nebus įvardytas kaltu“, – pažymėjo V.Dombrovskis, žadėdamas asmeniškai prižiūrėti tyrimą ir jo išvadas.

V.Dombrovskis sakė, kad į tyrimą turėtų būti įtraukti užsienio ekspertai, kad visuomenė neabejotų, jog tyrimo rezultatai bus objektyvūs.

Pirmadienį 10 val. visoje Latvijoje šios tragedijos aukos bus pagerbtos tylos minute.

Policija pradėjo tyrimą, siekiant nustatyti to tragiško incidento priežastis. Šiuo metu policija tiria tris versijas.

Viena iš jų – jog buvo netinkamai parengtas pastato projektas ir statybų priežiūra; pagal antrąją versiją sutelkiamas dėmesys į patį pastatą, o trečioji susijusi su faktu, kad ant prekybos centro stogo, kurį ketinta apželdyti, buvo sukrauta daug sunkių statybinių medžiagų.

Iki griuvėsių valymo darbų atnaujino sekmadienį vakare buvo rasti 54 žuvusieji (37 moterys ir 17 vyrų), įskaitant tris ugniagesius gelbėtojus, kurie dirbo pastate prieš antrosios stogo dalies griūtį.

Gali būti, kad po likusiomis nuolaužomis dar yra ir kitų žuvusių žmonių, nes pranešama apie septynis dingusiuosius.

Iš viso į ligonines pagalbos kreipėsi 39 nukentėjusieji, kurių 29 buvo atvežti greitosios pagalbos automobiliais. 19 iš jų tebegydomi ligoninėje. Kelių nukentėjusiųjų būklė tebėra sunki.

Tarp sužeistųjų yra vienas vaikas, kuris dabar gydomas Vaikų ligoninėje.

Per šią tragediją kurio nors iš tėvų neteko 16 vaikų, o trys vaikai liko visiški našlaičiai. Daug šių vaikų buvo išsiųsti pas giminaičius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)