Belgijos valdžia susilaukė griežtos kritikos ir namie, ir užsienyje,kad nepakankamai nuveikė žudynėms užbėgti už akių, kai išaiškėjo ryšiai tarp Briuselio užpuolikų ir lapkritį Paryžiuje išpuolius surengusių teroristų.

„Kai būna toks išpuolis, žinoma, tai triktis (saugumo sistemoje), ir niekas negali to paneigti“, – sakė jis žurnalistams Briuselyje, bet pridūrė: „negaliu sutikti su mintimi, kad mes (Belgija) esame sutrikusi valstybė“.

Susisprogdinus mirtininkams Briuselio oro uoste ir metropoliteno stotyje, žuvo 32 žmonės. Šios žudynės įvyko praėjus keturioms paroms nuo vienintelio gyvo likusio Paryžiaus išpuolių vykdytojo Salaho Abdeslamo arešto Briuselyje netoli savo šeimos namų; jo intensyviai ieškota visoje Europoje keturis mėnesius.

„Tačiau Bin Ladeną sustabdyti prireikė 10 metų“, – nurodė Ch. Michelis, turėdamas omenyje buvusį „al Qaeda“ vadovą Osama Bin Ladeną.

Belgija, labai sudėtinga šalis ir politiniu, ir kalbiniu požiūriu, kaltinta nesugebėjusi susekti ekstremistų, kurie išpuolius Paryžiuje rengė kaip tik Briuselyje.

„Mes – nedidelė šalis pačioje Europos širdyje..., centras, iš kurio galima lengvai surengti išpuolius kitose Europos šalyse“, – sakė Ch. Michelis ir paragino stiprinti bendradarbiavimą tarp valstybių žvalgybos srityje.

„Štai čia mes turime daugybę darbo padaryti“, – pabrėžė jis.