„Net jeigu ir pripažinsime, kad Rusija juda [tolyn] nuo Europos, (...) mūsų pareiga yra laikyti (dialogui) atvertas duris“, – nurodė W. Ischingeris.

Konferencijoje dalyvauja daugiau nei 500 aukšto rango politikų iš viso pasaulio. Savo dalyvavimą renginyje patvirtino NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, Interpolo vadovas Juergenas Stockas, Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) vadovas Jose Angelis Gurria, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos generalinis sekretorius Thomas Gremingeris, JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Rusijos delegacijai vadovauja užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

Konferencijoje taip pat dalyvauja JAV, Vokietijos, Turkijos ir Kanados gynybos ministrai, Afganistano prezidentas Ashrafas Ghani, Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas, Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Aliyevas, JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi ir „Facebook“ generalinis direktorius Markas Zuckerbergas.

Vokietijai atstovauja šalies prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris, gynybos ministrė Annegret Kramp-Karrenbauer ir parlamento pirmininkas Wolfgangas Schaeuble.

Šiemet į konferenciją atvyko Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas. Manoma, kad korovonaviruso protrūkis Kinijoje taip pat bus viena iš pagrindinių forume nuskambėsiančių temų.

Miuncheno konferencija, 1963 metais pradėta organizuoti kaip NATO šalių forumas, kasmet sutraukia politikos lyderių iš viso pasaulio. Nors renginio dalyviai po jo paprastai neskelbia komunikato ir neprisiima jokių įsipareigojimų, konferencija suteikia galimybę skirtingų valstybių atstovams palaikyti kontaktą.