Libano televizijos pirmadienį pranešė, kad šalies teritorijoje numuštas izraeliečių lėktuvas, ir parodė kadrus, kuriuose matyti, kaip iš dangaus krinta degančios nuolaužos.

Šaltiniai Libano saugumo tarnybose taip pat negalėjo patvirtinti, kad šalies teritorijoje buvo numuštas lėktuvas. Esą tai verčia manyti, kad televizijos reportaže užfiksuota, kaip dega iš lėktuvo išmestas degalų bakas.

Kiek vėliau "Hezbollah" televizija atsargiau parinko žodžius ir parodytą daiktą pavadino "degančiu objektu".

Vis tik A.Peretzas Izraelio žurnalistams sakė negalįs atmesti galimybės, jog šalia Beiruto numuštas objektas galėjo būti Izraelio kariuomenės nepilotuojamas žvalgybinis lėktuvas. "Hizbollah" nenumušė jokio (karinio) lėktuvo. Atrodo, kad "Hizbollah" raketa nesprogo", - sakė Izraelio kariuomenės atstovas spaudai, kapitonas Jacobas Dallalas.

Pasak liudininkų, netrukus po to, kai iš dangaus nukrito "degantis objektas", Izraelio oro pajėgos bombardavo šią teritoriją.

Iš Libano paleista raketa pirmadienį krito ir į triaukštį gyvenamąjį pastatą Haifoje, pranešė Izraelio Antrasis TV kanalas.

Pirminiais medikų duomenimis sužeisti mažiausiai šeši žmonės, vieno būklė sunki, dviejų - vidutinė, dar trys sužeisti nesunkiai; be to, atrodo, niekas neliko po griuvėsiais.

Raketa sprogdama tiesiog nuplėšė pastato fasadą, suniokojo greta stovėjusius automobilius, kaip matyti "Reuters" nufilmuotuose vaizduose.

Medikai dviem nukentėjusiems suteikė pagalbą tiesiog šalia griuvėsių. Gelbėtojai, apžiūrėję pastatą, kol kas nenustatė, kad būtų užgriuvusių žmonių.

Dar penkios raketos nukrito įvairiose šio trečio pagal dydį Izraelio miesto vietose, bet žmonės nenukentėjo.

Kiek anksčiau palestiniečių kovotojams okupuotame Vakarų Krante pirmadienį surengus pasalą Izraelio kareivių grupei, vienas Izraelio karys žuvo, o dar šeši buvo sužeisti, pranešė liudininkai ir armija.

Palestiniečių prezidento Mahmoudo Abbaso judėjimo "Fatah" ginkluotasis sparnas "Al Aksos kankinių brigados" nurodė, kad kariai buvo užpulti tuo metu, kai patruliavo Nabulaus senamiestyje. Telefonu AFP paskambinęs anonimas nurodė, kad bombą padėjo "Al Aksos kankinių brigados".

Kiek vėliau Izraelio policija pranešė, kad jie sulaikė Vakarų Krante gyvenantį palestinietį, kuris savo krepšyje nešėsi bombą. Pasak policijos atstovo spaudai, 25 metų vyriškis tardytojams sakė, kad jis vyko į Jeruzalę, kur ketino surengti išpuolį.