Šio bulvarinio savaitraščio interneto svetainėje sakoma, kad spausdintame penktadienio numeryje septyni puslapiai bus skirti informacijai apie 59-erių prezidento įtariamą romaną ir atitinkamoms nuotraukoms.

Gandai apie prezidento meilės romaną sklandė jau keli mėnesiai.

„Closer“, atkartodamas įvairių interneto svetainių pastarųjų dienų pranešimus, nurodė, kad F.Hollande'as nuolat važiuoja per Paryžių savo motoroleriu, kad praleistų naktį su 41 metų meiluže.

„Maždaug pirmąją Naujųjų metų dieną šalmuotas valstybės vadovas prisidėjo prie aktorės jos bute, kur įprato leisti naktis“, - savo svetainėje rašė „Closer“.

F.Hollande'as penktadienį tą pranešimą pasmerkė kaip „teisės į privatumą puolimą“ ir nurodė, kad į privatumą „turi teisę kaip ir kiekvienas kitas pilietis“.

F.Hollande'as pareiškime AFP sako, kad aiškinasi galimus veiksmus žurnalo atžvilgiu, „įskaitant teisinius veiksmus“.

Gerbiamas naujienų savaitraštis „L'Express“ praėjusį mėnesį pranešė, kad prezidentūros saugumo tarnybos vis labiau nerimauja dėl dažnų F.Hollande'o „pabėgimų“.

„Closer“ pranešė, kad minimos nuotraukos kelia susirūpinimą saugumu, nes jose matyti, kad valstybės vadovą, jam važiuojant per Paryžių į J.Gayet butą, lydi tik vienas asmens sargybinis.

Tas asmens sargybinis „net atneša ragelius“, paskelbė žurnalas.

F.Hollande'as gyvena su partnere Valerie Trierweiler – žurnaliste, dėl kurios paliko kolegę socialistų politikų stovykloje Segolene Royal, savo keturių vaikų motiną.

J.Gayet, kuri pasirodė vienoje F.Hollande'o 2012 metų rinkimų kampanijos reklamoje, kovo mėnesį pateikė skundą dėl gandų apie jos romaną ir nurodė, kad jie pažeidžia jos privatumą.

J.Gayet yra žinoma televizijos ir kino aktorė, suvaidinusi daugiau kaip 50-yje filmų. Ji turi du vaikus.

„Closer“ pranešimas išprovokavo sujudimą socialinėje žiniasklaidoje, o keli politikai spėjo, kad didės spaudimas prezidentui pateikti oficialų komentarą.

Jei bus patvirtinti, F.Hollande'o santykiai su J.Gayet pratęs seną prancūzišką flirtuojančių prezidentų ir kitų aukšto rango politikų tradiciją.

Manoma, kad buvęs prezidentas Jacques'as Chiracas pasiekė daug nesantuokinių pergalių – kaip ir jo pirmtakas Francois Mitterrand'as, kuriam viena meilužė net pagimdė dukterį.

Valery Giscard'as d'Estaing'as taip pat buvo vadinamas nepataisomu mergišiumi. Neseniai išleistoje knygoje jis net užsimena apie romaną su princese Diana.

Prancūzai garsėja tolerantiškumu savo lyderių meilės nuotykiams, kurie dažnai neturėdavo jokio ar padarydavo labai mažą neigiamą poveikį jų populiarumui.

Žurnalą prezidentas gali paduoti į teismą

Prancūzijos prezidentas F. Hollande'as penktadienį sakė, jog svarsto galimybes imtis teisinių veiksmų prieš žurnalą „Closer“, kuris paskelbė, kad jis užmezgė romaną su viena aktore.

F.Hollande'as tą pranešimą pasmerkė kaip „teisės į privatumą puolimą“ ir nurodė, kad į privatumą „turi teisę kaip ir kiekvienas kitas pilietis“.

F.Hollande'as pareiškime AFP sako, kad kad aiškinasi galimus veiksmus žurnalo atžvilgiu, „įskaitant teisinius veiksmus“.