Konservatorių dominuojami aukštieji parlamento rūmai 201 prieš 115 balsų balsavo už lemiamą straipsnį dėl pensinio amžiaus ilginimo.

Vėliau ketvirtadienį bus atnaujintos diskusijos dėl prieštaringai vertinamos įstatymo projekto pataisos.

Senato dauguma skuba iki sekmadienio vidurnakčio numatyto galutinio termino, iki kurio teisės aktas turi būti galutinai užbaigtas.

Liberalių pažiūrų politikai po balsavimo neslėpė pykčio. „Jūsų pavardė bus visiems laikams prilipdyta prie reformos, kuri atsuka laiką beveik 40 metų atgal“, – sakė socialistė Monique Lubin darbo ministrui Olivier Dussoptui.

Profsąjungos pažadėjo daryti spaudimą vyriausybei rengdamos protestus ir streikus.

Trečiadienį, kitą dieną po masinių mitingų, buvo sutrikdytas degalų tiekimas, traukinių ir lėktuvų eismas. Svarbiausi jūrų uostai taip pat buvo užblokuoti, nes prie besitęsiančių streikų prisijungė ir uostų darbininkai, siekiantys įtikinti prezidentą Emmanuelį Macroną pakeisti jo remiamo įstatymo projekto kursą.

E. Macronas šį pokytį iškėlė į savo politinės darbotvarkės centrą, o jo vyriausybė tvirtina, kad pensinio amžiaus ilginimas ir griežtesni reikalavimai norint gauti visą pensiją, yra būtini, kad sistema nenugrimztų į deficitą.

Prancūzija atsilieka nuo daugumos kaimyninių Europos valstybių, kurios pailgino pensinį amžių iki 65 metų ar daugiau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją