L. Dreyfusas naujienų agentūrai AFP nurodė, kad jam ir Ariane Chemin (Arian Šamen) buvo nurodyta gegužės 29 dieną atvykti į Prancūzijos vidaus žvalgybos agentūros DGSI būstinę. Minėta žurnalistė aprašė skandalingą prezidento Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) buvusio apsaugininko Alexandre'o Benallos (Aleksandro Benalos) grubų elgesį su protestuotoju policijos pareigūnų akivaizdoje, dėl kurio jis vėliau buvo atleistas.

A. Chemin savo 2018 metų liepą publikuotame straipsnyje pirmoji parašė, kad policininko šalmą dėvintis A. Benalla sumušė vieną Gegužės 1-osios demonstracijos dalyvį.

Eliziejaus rūmai sulaukė kaltinimų, kad dangstė šį incidentą ir nepranešė apie A. Benallos elgesį atitinkamiems pareigūnams.

Šie šaukimai sukėlė Prancūzijos žiniasklaidos nerimą dėl žurnalistų nepriklausomybės ir žodžio laisvės, ypač po to, kai DGSI nurodė imtis veiksmų prieš keturis vieno žurnalistinius tyrimus atliekančios interneto svetainės „Disclose“ reporterius, jiems paskelbus nutekintą karinės žvalgybos informaciją, kad Prancūzijos Saudo Arabijai ir Jungtiniams Arabų Emyratams parduodami ginklai nukeliauja į Jemeną.

„Gąsdina, kad šiais šaukimais valdžia bando įbauginti žurnalistus ir nustatyti jų (informacijos) šaltinius, kad galėtų juos nubausti arba perkalbėti“, – sakė organizacijos „Reporteriai be sienų“ (RSF) generalinis sekretorius Christophe'as Deloire'as (Kristofas Deluaras).

„Le Monde“ trečiadienį pranešė, kad A. Chemin gavo šaukimą atvykti į DGSI būstinę dėl savo straipsnio apie A. Benallą ir tyrimo, susijusio su buvusiu oro pajėgų pareigūnu Chokri Wakrimu (Šokriu Vakrimu), buvusios vyriausybės apsaugos vadovės Marie-Elodie Poitout (Mari-Elodi Puatu) partneriu.

M.-E. Poitout atsistatydino žiniasklaidai atskleidus, kad ji ir Ch. Wakrimas liepą priėmė A. Benallą savo namuose.

L. Dreyfusas ir A. Chemin apklausiami DGSI atliekant tyrimą dėl įtariamo „specialiųjų pajėgų skyriaus nario“ demaskavimo.

Keletas šaltinių nurodė, kad šis tyrimas pradėtas dėl balandžio viduryje Ch. Wakrimo pateikto skundo.