„Palaukite 2023 m. balandžio 13 d., kai man sukaks 70 metų“, – sausį sakė ji moterų gyvenimo būdo žurnalui „S“, vargiai maskuodama pasibaisėjimą dėl būsimo publikacijų antplūdžio. „Esu tikra, kad apie tai išgirsite. Tą dieną aš nieko neskaitysiu“, – sakė ji.

Tris vaikus iš ankstesnės santuokos turinčiai Brigitte daugelį dešimtmečių nuolat primenamas 25 metų amžiaus skirtumas tarp jos ir vyro, jiedu susipažino privačioje mokykloje šiaurės rytų Prancūzijoje, kai jis buvo mokinys, o ji – mokytoja. Jų santuoka buvo sensacija, kai Emmanuelis Macronas iš pradžių tapo ministru, o 2016 m. – kandidatu į prezidentus. Daugeliui kilo klausimų, ar tokios neįprastos poros sąjunga gali būti tikra.

Nuo tada jų švelnūs ir artimi santykiai įtikino skeptikus, bet visuomenės susidomėjimas normas laužančia Prancūzijos pirmąja pora ir nuorodos į Brigitte amžių niekada nenuslūgo. „Akivaizdu, kad lengviau būti to paties amžiaus“, – sakė B. Macron žurnalui.

„Gėlių vaza“

Jos biuras atsisakė atskleisti, ką ji planuoja reikšmingo gimtadienio proga. Trečiadienio vakarą pirmoji ponia su vyru grįžo iš Nyderlandų po dviejų dienų valstybinio vizito, per kurį dalyvavo Nyderlandų karaliaus surengtame valstybiniame bankete ir kartu su karaliene apžiūrėjo Anne Frank namus.

Kartą ji yra kalbėjusi apie pavojų atliekant tokias pareigas ir pozuojant nuotraukoms atrodyti it dekoratyvinė „gėlių vaza“. Pranešta, kad ji pasistengė neleisti vyrui įsitraukti į viešąjį gyvenimą ir santūriai vertino jo sprendimą praėjusių metų balandį kandidatuoti antrai kadencijai.

2018 m. per vadinamųjų „geltonųjų liemenių“ protesto demonstracijas prieš E. Makroną literatūros ir teatro mylėtoja buvo asmeniškai užgauliojama, buvęs Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro ir jo kabinetas pažėrė įžeidžiančių komentarų.

Kai užsienyje neatstovauja Prancūzijos, Brigitte aktyviai dalyvauja labdaringoje veikloje, palaikoma nedidelės prezidento rūmuose įsikūrusios komandos. Jos kampanija daugiausia susijusi su buvusia mokytojos karjera: patyčiomis mokyklose, vaikystės autizmu, psichikos sveikata ir socialine žiniasklaida, tačiau tai ir klasikiniai pasirinkimai.

Pasak prancūzų kalba išleistos knygos apie prezidentų žmonas „Pirmosios ponios“ autoriaus Roberto Schneiderio, savo veikloje Brigitte laikosi itin tradicinio požiūrio. Manoma, kad pasiturinčioje provincijos šeimoje gimusi Brigitte – jos tėvas turėjo šokolado parduotuvę gimtajame Amjeno mieste – yra kur kas konservatyvesnė nei jos vyras, ji palaiko draugiškus santykius su buvusiu dešiniojo sparno prezidentu Nicolas Sarkozy.

„Iš pradžių buvo ryškios dvi jos pusės: laisva moteris, savo santuoka sulaužiusi visuomenės papročius (...) ir kita, įprasta – provincijos buržua, katalikė, gerai išauklėta, gražiai apsirengusi, balsuojanti už dešiniuosius. Šiandien dominuoja ši antroji“, – pridūrė R. Schneideris.

Senėjimo paslaptys

Nesiliaujama spėlioti dėl jos įtakos Prancūzijos politikai. Jos vyro patarėjai ir sąjungininkai ja naudojasi, kad perduotų žinutes prezidentui, ji tarnauja ir kaip jo idėjų viešintoja. Kaip buvusi jo mokytoja dramos būrelyje, Brigitte labai domisi viešomis E. Macrono kalbomis, moko jį geros dikcijos. „Jis visada manęs klausia, ką manau, kaip ir (personalo vadovo) Alexis‘io Kohlero, o paskui padaro tai, ką nori“, – sakė ji laikraščiui „Le Monde“ 2021 metais.

Kalbi ir bendraujanti Brigitte stengiasi suvaldyti savo polinkį būti atvira viešumoje. „Skiriu kur kas daugiau dėmesio tam, ką sakau (...) nes tai susiję ne tik su manimi“, – sausio mėnesį kanalui TF1 sakė ji ir pridūrė: „Norėčiau turėti daug daugiau laisvės kalbėti“.

Paklausta apie savo paslaptį, kaip nepaisyti amžiaus, Brigitte papasakojo apie savo kasdienybę: „Kasdien pusvalandį sportuoju – viena, be trenerio, laikausi subalansuotos mitybos, skiriu laiko rašymui ir skaitymui“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją