„Dėl sumaišties, abejonių, nusivylimo, supratimo, kad kairieji neturi šansų, aš noriu pralaužti šį mechanizmą, kuris nuves mus į pralaimėjimą", - kalbėjo M. Vallsas interviu savaitraščiui "Le Journal du Dimanche".

Jis teigė gerbiąs F. Hollande'ą ir esąs jam lojalus, tačiau tai esą netrukdo jam būti „atviram". „Negalima nepasakyti, kad kontekstas pastarosiomis savaitėmis pasikeitė", - teigė M. Vallsas. Jis turėjo omenyje naujausią dviejų žurnalistų knygą apie pokalbius su F. Hollande'u, kurioje prezidentas ne kartą neigiamai atsiliepė apie politinius priešininkus ir partiečius.

Ši knyga sukėlė „didelę sumaištį" tarp kairiųjų, sakė ministras pirmininkas interviu ir pridūrė, kad todėl jis, kaip daugumos vadovas, jaučiąs atsakomybę reaguori į šią atmosferą. Socialistų kandidato rinkimai sausį esą turi suteikti partijai naują „įkvėpimą ir viltį".

M. Vallsas nebeatmeta galimybės pačiam dalyvauti pirminiuose rinkimuose, net jei juose taip pat dalyvaus F. Hollande'as. Apie sprendimą jis ketina paskelbti netrukus.

F. Hollande'as gruodį informuos, ar sieks dar vienos kadencijos 2017-aisiais vyksiančiuose rinkimuose. Remiantis apklausomis, jis praktiškai neturi jokių šansų nugalėti.