Interneto naujienų portale „Loopsider“ paskelbtame įraše matyti mušamas muzikos prodiuseris, įvardijamas kaip Michelis, bandęs patekti į įrašų studiją Paryžiaus 17-ame rajone.

Šis incidentas įvyko pareigūnams jau atliekant virtinę rezonansinių tyrimų dėl policijos smurtavimo ir augant nerimui dėl naujo įstatymo, suvaržysiančio žiniasklaidos teises rodyti policijos pareigūnų veidus.

Prodiuseris buvo iš pradžių suimtas už smurtavimą ir nepaklusimą policijos pareigūnams, tačiau netrukus prokurorai nusprendė nutraukti jam iškeltą bylą ir pradėjo tyrimą dėl policijos pareigūnų smurtavimo naudojantis tarnybine padėtimi.

„Prašau (Paryžiaus) policijos viršininko laikinai nušalinti (su tyrimu susijusius) policijos pareigūnus nuo pareigų“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas.

Prodiuserio advokatas Hafidas el Ali naujienų agentūrai AFP sakė, kad jo klientas buvo sulaikytas dviem paroms „siaubingai agresyvių policijos pareigūnų melagysčių“ pagrindu.

„Loopsider“, per pastaruosius mėnesius paviešinęs keletą policijos brutalaus elgesio atvejų, nurodė, jog tuos vaizdus „reikia pamatyti, kad suprastum visą problemos mastą“.

Remiantis naujienų svetaine, Michelis iš pradžių buvo sulaikytas už tai, kad nedėvėjo apsauginės kaukės, o vėliau sulaukė rasistinių užgauliojimų.

Šią savaitę visuomenės kritika policijai dar paaštrėjo, kai pirmadienį pareigūnai panaudojo ašarines dujas, vaikydami migrantus iš Paryžiaus centre jų įsirengtos stovyklos.

Po šio incidento prokurorai pradėjo tyrimus dėl smurto prieš žurnalistus ir migrantus.

Antradienio vakarą parlamento žemieji rūmai per pirmąjį nagrinėjimą pritarė saugumo įstatymui, kuris suvaržytų teisę skelbti vaizdo įrašus ir nuotraukas su matomais policijos pareigūnų veidais, nors šio įstatymo dar laukia tolesnės priėmimo procedūros.

Žurnalistų sąjungos sako, kad šis įstatymas suteiks policijai teisinį pagrindą uždrausti žurnalistams dirbti jų darbą ir fiksuoti galimus pažeidimus.