Trys plėšikų gaujos nariai buvo sučiupti sprunkantys iš nusikaltimo vietos, o dar dviejų tebeieškoma.

Penki kirviais ir pistoletais ginkluoti vyrai į penkių žvaigždučių viešbutį Vandomo aikštėje įsiveržė trečiadienį vakare.

Veidus po megztomis kaukėmis slėpę ir pirštines mūvėję plėšikai į viešbutį pateko pro darbuotojams skirtą galinį įėjimą.

Jie išdaužė pirmame aukšte esančių juvelyrinių dirbinių butikų vitrinų langus ir susišlavė brangenybių už kiek daugiau nei 4 mln. eurų.

Tačiau plėšikams pabandžius sprukti, reikalai pakrypo nenumatyta linkme ir trys iš jų buvo sučiupti, nes durys, pro kurias jie tikėjosi pabėgti, buvo užrakintos.

Areštuojant trijulę dalis brangenybių buvo išbarstyta; vėliau jas surinko pareigūnai. Likęs plėšikų grobis – papuošalai ir laikrodžiai – buvo rastas krepšyje, pamestame vieno iš dviejų vis dar laisvėje esančių plėšikų.

Trys sulaikyti plėšikai, maždaug 30 metų vyrai, yra iš Senos-Sen-Deni rajono į šiaurę nuo Paryžiaus. Jie „gerai žinomi policijai dėl ginkluoto apiplėšimo, smurtinio nusikaltimo ir vogtų prekių laikymo“, sakė tyrimui artimas šaltinis.

Įžūlus „Ritz“ apiplėšimas įvykdytas apie 18 val. 30 min. vietos (19 val. 30 min. Lietuvos laiku), kai Paryžiaus gatvėse buvo pilna iš darbo į namus grįžtančių žmonių.

Aplink Vandomo aikštę yra įsikūrę pasaulyje garsių prabangių juvelyrinių dirbinių ir laikrodžių gamintojų butikų, čia taip pat yra Teisingumo ministerijos pastatas.

Už patruliavimą aikštėje atsakinga policininkų grupė labai greitai atvyko į apiplėšimo vietą.

Supratę, kad numatytas atsitraukimo kelias blokuotas, vagys išmetė savo grobį pro langą dviem lauke laukusiems bendrininkams. Vienas jų paspruko automobiliu, kuris vėliau buvo rastas paliktas į šiaurę nuo Paryžiaus.

Kitas plėšikų bendrininkas iš įvykio vietos nuvažiavo motociklu. Jis numetė krepšį su brangenybėmis ir partrenkė vieną praeivį, lėkdamas prieš eismą vienos krypties eismo gatve.

Viešbučio vadovai atsisakė komentuoti apiplėšimą.