Įtariamas sprogdintojas – 24 metų Alžyro pilietis – areštuotas drauge su savo motina ir kitu alžyriečių studentu, šeimos draugu, sakoma Paryžiaus prokuratūros pranešime.

Įtariamasis yra informacinių technologijų studentas; jis anksčiau policijai nebuvo žinomas, sakė šalies pietryčiuose esančio Liono meras Gerard'as Collomb'as.

Policija taip pat apklausė jo seserį, bet jos neareštavo, nurodė Paryžiaus prokuratūra.

Prokurorai penktadienį pradėjo tyrimą dėl „su teroristine organizacija susijusio pasikėsinimo nužudyti“ ir „nusikalstamo teroristinio susivienijimo“.

Policija pradėjo didelę paieškų operaciją po to, kai penktadienį vienoje judrioje pėsčiųjų gatvėje driokstelėjo sprogimas. Regiono pareigūnai informavo, kad per incidentą buvo nesunkiai sužaloti 13 žmonių.

Buvo ieškoma vyro, pastebėto netoli sprogimo vietos ant dviračio, vilkėjusio žalius marškinėlius ir šortus, buvusio su tamsia kuprine. Stebėjimo kameros užfiksavo, kaip tas vyras palieka popierinį maišelį vidury pėsčiųjų gatvės netoli vienos kepyklėlės.

Netrukus driokstelėjo sprogimas, nuo jo smūgio išdužo kepyklėlės šaldytuvo stiklas. Į sprogstamąjį įtaisą buvo pridėta varžtų ir metalinių šratų.

Policija įtariamojo nuotraukas išplatino socialiniame tinkle „Twitter“ ir sulaukė „kelių dešimčių“ skambučių iš informacijos turėjusių žmonių.

Tyrimui artimi šaltiniai mano, kad sprogstamoji medžiaga buvo acetono peroksidas (APEX), panaudotas ir per kruvinas atakas Paryžiuje 2015 metų lapkričio 13-ąją.

Tyrėjai įvykio vietoje rado varžtų, šratų, baterijų, paleidimo mechanizmą, kurį galima naudoti nuotoliniu būdu, ir plastiko nuolaužų, galėjusių būti tame sprogstamajame įtaise. Vėliau pareigūnai sakė, kad bombos užtaisas buvo palyginti silpnas.

Per sprogimą buvo sužeista 13 žmonių: aštuonios moterys, keturi vyrai ir 10 metų mergaitė. 11-ai sužeistųjų prireikė gydymo ligoninėje, bet nė vieno nukentėjusiojo gyvybei pavojus negresia. Pasak pareigūnų, kai kam prireikė operacijų skeveldroms pašalinti.

Nuo 2015 metų Prancūzijoje įvyko ištisa virtinė džihadistų atakų, per kurias žuvo daugiau kaip 250 žmonių. Daugelį šių atakų įvykdė „Islamo valstybė“ (IS).

Atsakomybės už sprogimą Lione kol kas niekas neprisiėmė.