Prancūzijos šiauriniame Kalė uostamiestyje įsikūrusi „Džiunglėmis“ vadinama stovykla yra netoli įvažiavimo į Lamanšo sąsiaurio geležinkelio tunelį, jungiantį su Didžiąja Britanija.

Stovykla, kurstanti ne tik Prancūzijos, bet ir Britanijos ultradešiniųjų nepasitenkinimą, per pastaruosius metus ypač išaugo ir dabar joje gyvena maždaug 4 tūkstančiai žmonių.

Galvas šalmais prisidengę darbininkai pietinėje stovyklos dalyje vieną po kito ardė laikinus statinius, teismui davus leidimą nugriauti pašiūres, tik ne per ilgą laiką stovykloje atsiradusius bendro naudojimo statinius, kaip maldos namai, mokyklos arba biblioteka.

Policijos pareigūnai saugojo stovyklos ardymo darbus pradėjusius darbininkus nuo, pareigūnų žodžiais, vietos aktyvistų „bauginimų“.

Prancūzijos valdžia praėjusį mėnesį pasiūlė pastogės netekusiems pabėgėliams persikelti į netoliese paruoštus šildomus konteinerius arba į kitus Prancūzijos pabėgėlių centrus, kuriuose jie gali prašyti prieglobsčio.

Daugelis atsisakė keltis kitur, nenorėdami prarasti vilties kaip nors pasiekti Britaniją, be to, migrantų gynėjai sako, kad naujai įrengtuose konteineriuose neužtenka vietos.