Patvirtindamas pranešimą pasirodžiusį dienraštyje „Le Monde“ FN iždininkas Wallerandas de Saint-Justas sakė, kad lapkričio 30 d. Prancūzijos prokurorams pateikti kaltinimai yra „suprantamas kitas žingsnis“ po birželį partijos lyderei Marine Le Pen pateiktų kaltinimų.

FN kaltinamas neteisėtai pasisavinęs milijonus eurų iš Europos Parlamento, pasiėmus parlamento asistentams skirtus pinigus, kurie tariamai buvo naudojami mokėti darbuotojams Prancūzijoje.

Antradienį paviešintame pranešime partija prisiekė įrodysianti, kad „nepasisavino nei cento“.

M. Le Pen, kurią per prezidento rinkimus gegužę nugalėjo Emmanuelis Macronas, irgi neigia kaltinimus.

M. Le Pen yra viena iš 17 FN įstatymų leidėjų, kartu su FN lyderės tėvu Jean-Marie Le Pen ir jos partneriu, FN viceprezidentu Louisu Aliotu, tiriamų dėl algų išmokėtų apie 40 parlamento asistentų.

Įtarimai pirmą kartą paviešinti spaudoje rinkimų metu, tačiau buvo nustumti į šalį, kai kilo skandalas dėl M. Le Pen konkurento konservatoriaus Francois Fillono.

F. Fillonas, kažkada buvęs favoritu užimti prezidento postą, iškrito pirmame ture, kai paaiškėjo, kad jo žmonai buvo sumokėta beveik 700 tūkst. eurų už įtariamą netikrą darbo vietą asistente Prancūzijos parlamente.