Šią savaitę vykusio dviejų dienų vizito metu ministras, kuris yra gėjus, planavo apsilankyti Krasnike, norėdamas atkreipti dėmesį į šio miesto mero, nusistačiusio prieš LGBT, požiūrį.

„Jie nenorėjo, kad ten vykčiau. Jie man fiziškai nesutrukdė, tai buvo politinis spaudimas“, – radijui „France Inter“ sakė C. Beaune'as.

Ministras sakė, kad jam buvo pranešta, jog „jei aš ten nuvyksiu, vizito metu nebus jokių oficialių susitikimų“.

Tarp Europos Sąjungos ir Lenkijos konservatyvios vyriausybės tęsiantis nesutarimams, C. Beaune'as, kuris pernai gruodį viešai prisipažino esąs homoseksualus, kiek anksčiau pareiškė, kad „laisvos nuo LGBT ideologijos zonos“ Lenkijoje yra „absoliutus skandalas“.

C. Beaune'as nusprendė nesilankyti Krasnike, bet Varšuvoje susitiko su homoseksualų ir moterų teisių aktyvistais. Jis taip pat bendravo su kolega Lenkijos vyriausybėje Konradu Szymanskiu.

Jis pažadėjo grįžti į šalį ir aplankyti vieną iš tokių zonų.

„Manau, kad tai rimta, bet nenoriu sukelti ginčų su vyriausybe. Iš tikrųjų rimta yra situacija vietoje, o ne mano asmeninė situacija“, – kalbėjo politikas.

Remiami vyriausybės, kai kurie Lenkijos regionai pasiskelbė laisvais nuo „LGBT ideologijos“, kad išreikštų savo protestą prieš opozicijos lyderio, Varšuvos mero Rafalo Trzaskowskio paramą gėjų teisėms.

Lenkijos užsienio reikalų viceministras Szymonas Szynkowskis vel Sekas sakė, kad C. Beaune'ui nebuvo uždrausta apsilankyti Krasnike.

„Nė vienas Lenkijos pareigūnas nedraudė ir netrukdė Prancūzijos ministrui apsilankyti Krasnike. Tokio pobūdžio komentarai nėra palankūs gerai vizito atmosferai ir mūsų santykiams“, – anksčiau šią savaitę socialiniame tinkle „Twitter“ rašė jis.

„Išsiaiškinsime šį klausimą su Prancūzijos ambasada“, – pridūrė jis.

Žmogaus teisių organizacija „Human Rights Watch“ Lenkijos vyriausybės spaudimą C. Beaune'ui pavadino „gėdingu“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)