Profsąjungos teigimu, 2 048 Prancūzijos gydytojai dalyvavo apklausoje, kur jie nurodė kovo 17–balandžio 3 dienomis priėmę 56 154 žmones su COVID-19 simptomais.

Remdamasi šiais duomenimis, profsąjunga daro prielaidą, kad šiuo laikotarpiu apie 1,67 mln. Prancūzijos gyventojų galėjo būti užsikrėtę koronavirusu.

Tai reiškia, kad koronavirusu galėjo užsikrėsti net 2,5 proc. visų Prancūzijos gyventojų.

„Žinoma, tai yra tik ekstrapoliacija“, – sakė „MG France“ pirmininkas Jacques Battistoni, pabrėždamas, kad prielaida daroma remiantis tik simptomus pajutusių žmonių skaičiumi, o ne virusu užsikrėtusiaisiais, kurie jokių simptomų nepajuto.

„Tačiau ji suteikia duomenų apie susirgimų mastą“, – sakė jis.
Trečiadienio duomenimis, Prancūzijoje nuo COVID-19 mirė 10 869 žmonės. Patvirtintų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius siekia 82 048, iš jų 7 148 žmonės gydomi intensyvios terapijos skyriuose.

Prancūzijos sveikatos apsaugos institucijos neskelbia oficialios informacijos apie galimą pandemijos mastą, nes tik nedidelė dalis žmonių yra tikrinama dėl koronaviruso.

Koronaviruso mokslinei tarybai, kuri patarinėja Vyriausybei, vadovaujantis mokslininkas Jeanas-Francois Delfraissy trečiadienį „France Info“ teigė, kad tyrimų dėl koronaviruso kampanija rytų Prancūzijoje parodė, kad užsikrėtusiųjų dalis bendruomenėse sudarė „apie 10–15 proc.“

Pasaulio sveikatos organizacija teigia, kad kiekvienas COVID-19 sergantis žmogus vidutiniškai užkrečia apie 2–2,5 žmogaus, jei nėra taikomos socialinio atstumo priemonės.