Benoit Quennedey, Prancūzijos ir Korėjos draugystės asociacijos pirmininkas, parašęs knygą apie šią izoliuotą valstybę, buvo sulaikytas sekmadienį.

Paryžiaus prokuratūra jo atžvilgiu atlieka tyrimą dėl „informacijos rinkimo ir perdavimo užsienio valstybei“, pirmadienė sakė šaltinis teisme.

Anot šaltinio, vidaus žvalgybos agentūros DGSI tyrėjai aiškinasi, ar B. Quennedey teikė informaciją Pchenjanui.

Žiniasklaida skelbia, kad B. Quennedey biure Senate buvo surengta krata. Anot pranešimų, tyrimas buvo pradėtas kovo mėnesį.

Senato tinklalapyje rašoma, kad B. Quennedey užima aukštas pareigas Prancūzijos parlamento aukštųjų rūmų architektūros, paveldo ir parkų departamente.

Jis yra parašęs daug straipsnių įvairiems leidiniams apie Šiaurės Korėją ir daug keliaudavo po Korėjos pusiasalį.

Prancūzijos ir Korėjos draugystės asociacija skatina palaikyti glaudesnius santykius su Pchenjanu ir pasisako už abiejų Korėjų susivienijimą.

Kim Jong Uno valdomai Šiaurės Korėjai taikomos griežtos ekonominės sankcijos, kuriomis siekiama priversti režimą nutraukti savo branduolinių ginklų ir balistinių raketų programas.

Prancūzijos Senato pirmininkas atsisakė komentuoti B. Quennedey sulaikymą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)