51 metų S. Kerimovas, kuris taip pat yra Rusijos parlamento aukštųjų rūmų - Federacijos Tarybos - narys, jau antrą naktį praleido Nicos policijos nuovadoje. Prieš dvi dienas, pirmadienį vakare, jis buvo areštuotas atvykęs į šio kurortinio Pietų Prancūzijos miesto oro uostą, sakė šaltiniai teisėsaugos sistemoje. Jį galima laikyti iki 48 valandų – vėliau jam turi būti pareikšti kaltinimai arba jis turi paleistas.

S. Kerimovui kardomoji priemonė dar nepaskirta, kaltinimai dar nepateikti. Jis gali bendrauti su advokatais ir konsuliniais darbuotojais, sakė Federacijos Tarybos Tarptautinių reikalų komiteto pirmininkas Konstantinas Kosačiovas.

„Užvakar vėlai vakare, 20 dieną, Suleimanas Abusaidovičius Kerimovas buvo sulaikytas Prancūzijoje, Nicoje, ir iki šiol ... jam nepateikti jokie oficialūs kaltinimai. Dar daugiau, iki šiol neparinkta kardomoji priemonė“, – trečiadienį per Federacijos Tarybos plenarinį posėdį sakė K. Kosačiovas.

Vienas S. Kerimovo advokatų naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad jis vis dar sulaikytas, bet atsisakė komentuoti tyrimą.

Tyrimui artimas šaltinis AFP sakė, kad jis įtariamas nuo mokesčių inspekcijos nuslėptų „dešimčių milijonų eurų“ išplovimu.

S. Kerimovui žurnalas „Forbes“ skiria 21 vietą turtingiausių Rusijos žmonių sąraše – jo turtas vertinamas 5,4 mlrd. eurų.

Šis oligarchas dažnai lankosi Prancūzijos Rivjeroje, o 2006 metais lėkdamas Nicos pajūriu sudaužė savo „Ferrari“ ir smarkiai apdegė.

Turtus jis susikrovė per privatizacijas po Sovietų Sąjungos subyrėjimo. Įvairiais laikotarpiais jis turėjo akcijų energetikos, bankininkystės ir kasybos milžinėse, tokiose kaip „Gazprom“, „Sberbank“ ir kalio trąšų gamintoja „Uralkali“.

Jam taip pat priklauso Rusijos futbolo klubas „Anži Machačkala“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)