Suimtasis Nidžanas Drobniakas buvo pabėgęs iš Vokietijos, kur už ginkluotą apiplėšimą ir pagrobimą jam buvo skirta pusaštuntų metų laisvės atėmimo bausmė.

Pareigūnai įtariamą vagį sulaikė antradienį ir netrukus jį turėtų deportuoti į Vokietiją, kuri Europoje yra paskelbusi jo paiešką.

"Rožinės panteros" gauja susiformavo per konfliktą buvusioje Jugoslavijoje ir tapo sėkmingiausia papuošalų vagių organizacija visame pasaulyje.

Remiantis Interpolo duomenimis, nuo 1999 metų gaujos pavogtų papuošalų vertė viršija 330 mln. eurų. Jų vagystės paprastai būdavo labai gerai suplanuotos ir vykdomos žaibišku greičiu, todėl vagišiams dažnai pavykdavo pasprukti su visu grobiu.

Pavadinimą gauja gavo po 2003 metais įvykdytos vagystės "Graff Diamonds" parduotuvėje Londone, kai du turtingais pirkėjais apsimetę gaujos nariai įtikino darbuotojus atidaryti parduotuvės duris, ir tada iš jos išnešė deimantų už dešimtis milijonų dolerių.

Nors vienas iš vagišių buvo sulaikytas įvykio vietoje, o kitas suimtas vėliau, pareigūnams pavyko surasti tik nedidelę dalį pavogtų deimantų, vienas kurių buvo paslėptas kremo veidui indelyje.

Tai priminė sceną iš 1975 metų filmo "Rožinės panteros sugrįžimas" (The Return of the Pink Panther), todėl gaujai buvo suteikta pravardė, kurią jos nariai noriai prisiėmė ir kitą vagystę Ciuriche įvykdė vilkėdami rožiniais marškinėliais.

Ši gauja, kuri, kaip manoma, yra įsikūrusi Juodkalnijoje ir kuriai priklauso vagys iš buvusios Jugoslavijos, taip pat yra atsakinga už 116 deimantų vėrinio "Comtesse de Vendome" vagystę 2004 metais Tokijuje.

Tąkart vagys prieš darbuotojus panaudojo ašarines dujas ir paspruko dviračiais.

2007 metais Dubajuje šios gaujos nariai vogtais automobiliais įvažiavo į vieno prekybos centro vidų ir su grobiu paspruko jų laukusiu automobiliu, stebint iš baimės pastėrusiems parduotuvės darbuotojams ir pirkėjams.

Nepaisanti šios neįtikėtinos gaują lydinčios sėkmės, Interpolas mano, kad pastaraisiais metais, suėmus tam tikrą skaičių jos lyderių, grupuotė nusilpo.