Agentūros duomenimis, vidurdienį grupė agresyviai nusiteikusių geležinkelininkų, surengusių mitingą priešais stoties pastatą, įsiveržė į vidų su vėliavomis ir dūminėmis granatomis, išprovokavę paniką peronuose. Policininkams teko panaudoti ašarines dujas. Galiausiai geležinkelininkai buvo išstumti atgal į gatvę.

Vėliau protestuotojai paliko Monparnaso rajoną, patraukę Šiaurinės ir Rytinės stočių link, informavo leidinys „Huffington Post“. Pakeliui prie geležinkelininkų prisijungė studentai, kurie šiomis dienomis taip pat rengia savo protesto mitingus prieš vyriausybės politiką. Drauge su geležinkelininkais jie nužygiavo prie Šiaurinės ir Rytinės stočių, kur išėjo į peronus ir surengė ten improvizuotus mitingus. Dėl šių akcijų traukinių eismas buvo sutrikdytas. Policininkai situaciją kontroliavo, apsieita be rimtų incidentų.

Nuo balandžio pradžios Prancūzijos nacionalinės geležinkelio bendrovės SNCF darbuotojai rengia dviejų mėnesių protesto akciją. Kas savaitę jie rengia dvi paras trunkančius streikus, dėl kurių visos šalies mastu sutrinka tarpregioninių ir priemiestinių traukinių eismas. Tokio pobūdžio streikas vyksta ir gegužės 7-8 dienomis.

Prancūzijos geležinkelininkai protestuoja prieš vyriausybės planus reformuoti geležinkelių pramonę. Profsąjungos baiminasi, kad gresiančios permainos taps pirmuoju žingsniu nacionalinės geležinkelių operatorės privatizavimo link ir iškils masinių atleidimų pavojus. Šiuo metu operatorės darbuotojai turi nemažai privilegijų, tokių kaip kasmetinis atlyginimo didinimas, paankstintas pasitraukimas į pensiją, specialios garantijos nebūti atleistiems. Tuo tarpu Emmanuelio Macrono vyriausybė siekia atsisakyti išskirtinių sąlygų SNCF darbuotojams, siūlant jiems naujas darbo sutartis, kurios niekuo nesiskirtų nuo kitų sektorių darbuotojų. Kartu vyriausybė tvirtina, kad geležinkelių transportas Prancūzijoje yra 30 proc. brangesnis nei kitose Europos Sąjungos šalyse, todėl čia būtina didesnė konkurencija. Vyriausybė taip pat teigia, kad reforma gyvybiškai svarbi ir planuoja įgyvendinti numatytas pertvarkas. Tačiau streikuotojai įsitikinę, kad tokios reformos tik pablogins darbuotojų padėtį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)